Kulikovalle turnausvoitto Kroatiassa – ”Tämä turnausvoitto merkitsee todella paljon”

8.5.2022  |  15:20  |  Raportit

Anastasia Kulikova juhlii turnausvoittoa $25,000 ITF-turnauksessa Kroatiassa. Mestaruus on Kulikovan ensimmäinen tällä tasolla, aiemmat seitsemän ammattilaisturnausvoittoa tulivat alemmalla tasolla.

Kolmanneksi sijoitettu Kulikova (WTA-224) kohtasi loppuottelussa toiseksi sijoitetun japanilaisen Yuki Naiton (WTA-219). Finaalin avauserä oli todella tasainen. Kulikova pääsi syöttämään erävoitosta 6-5 tilanteessa, mutta japanilaispelaaja otti vastamurron ja pakotti ratkaisun tie-breikkiin. Tie-breikissä suomalaispelaajan aggressiivisempi pelityyli palkittiin ja erä kirjattiin vasenkätiselle pelaajalle 7-6(4).

Toinen erä oli sitten vapautuneen Kulikovan näytöstä. Kerta toisensa jälkeen päättyivät pisteet suomalaisen eduksi ja lopulta turnausvoitto oli tosiasia lukemin 7-6(4), 6-1.

– Ennen finaalia olin hieman epäileväinen, sillä selkäni oli kipeä koko viikon rasituksista. Erityisesti ensimmäisessä erässä varoin aika paljon, pelkäsin loukkaavani selkäni. Pyysin 4-3 tilanteessa fysion kentälle ja hänen hoitonsa jälkeen kipu vain katosi. Kivun kadottua ja voitettuani ensimmäisen erän olin niin rentoutunut ja helpottunut, että en oikein edes tiedä mitä toisessa erässä tapahtui, sanoi Kulikova.

Kulikova kertoi vastustajan yrittäneen sekoittaa rytmiään, mutta uuden valmentajan Duje Tomasovicin rohkaisevat sanat helpottivat.

– Hän vain sanoi ”Luota voimaasi”. Niin tein ja se toimi. Olen todella iloinen turnausvoitostani. Minulla on ollut useita mahdollisuuksia tällä tasolla aiemminkin, mutta en ole pystynyt voittamaan. Tämä turnausvoitto merkitsee todella paljon – en voi oikeastaan edes uskoa voittaneeni.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | KROATIA

Seuraavaksi Kulikova valmistautuu kohti uransa ensimmäistä aikuisten Grand Slam -turnausta. Ranskan avoimissa hänet nähdään karsinnoissa. Viimeksi suomalainen naispelaaja on nähty Grand Slam -tasolla 2007, kun Emma Laine pelasi korkeimmalla tasolla.

– Odotan Ranskan avoimia innolla. Lisäksi tämä voitto varmistaa pääsyni myös Wimbledoniin, päätti tyytyväinen Kulikova.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: 14-vuotiaat pelasivat Pohjoismaiden… →