Kulikova loppuotteluun Kroatiassa – ”Tällaiset tiukat voitot tekevät hyvää itseluottamukselle”

7.5.2022  |  18:28  |  Raportit

Anastasia Kulikovan paluu kisakentille sujuu loistavissa merkeissä, sillä hän eteni loppuotteluun $25,000 ITF-turnauksessa Kroatiassa.

Kolmanneksi sijoitettu Kulikova (WTA-224) oli edennyt välieriin kolmen voiton turvin. Välierävastustajaksi asettui kuudenneksi sijoitettu kroatialainen Tena Lukas (WTA-317). Kulikova näytti marssivan loppuotteluun vaivatta, kun hän syötti jo otteluvoitosta 6-2, 5-3 tilanteessa. Sitkeä Lukas ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tuli rinnalle ja vei erän 7-5. Kolmannesta erästä tuli tasainen, jonka kulminaatiopiste oli neljännessä pelissä. Peli oli pitkä ja moneen kertaan edettiin 40-40 tilanteeseen kroatialaisen syöttövuorossa. Kulikova sai lopulta murron 3-1 ja tuo murto piti loppuun asti tuoden otteluvoiton 6-2, 5-7, 6-3. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 12 minuuttia.

– Olen pelannut koko viikon todella hyvin, niin myös tänään. Tällaiset tiukat voitot tekevät hyvää itseluottamukselle ja useat voitot massalla ovat myös tärkeitä. Vaikka hävisin välierän toisen erän johtoasemasta, en ollut huolissani, vaan keskityin ja annoin kaikkeni kolmannessa erässä.

Sunnuntaisessa loppuottelussa asettuu vastaan turnauksen toiseksi sijoitettu japanilainen Yuki Naito (WTA-219). Kulikova hakee uransa ensimmäistä turnausvoittoa tällä tasolla. Suomalaispelaaja on voittanut seitsemän kaksinpelin ITF-turnausta alemman palkintoarvon, $15,000, tasolla.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | KROATIA – LIVESTREAM

Ruusuvuori avasi Rooman Mastersin karsinnat voitolla

Emil Ruusuvuori (ATP-59) avasi Rooman ATP Masters -turnauksen karsinnat tiukalla voitolla isäntämaan villin kortin saaneesta Giovanni Foniosta (ATP-460) 6-4, 6-7(7), 6-3. Sunnuntaisessa karsintafinaalissa tulee vastaan voittaja ottelusta Sebastian Baez (ATP-40) – Soonwoo Kwon (ATP-73).