Kulikovalle kultaa ja Haavistolle hopeaa

28.6.2020  |  15:22  |  Raportit

Anastasia Kulikovalle kultaa ja Ella Haavistolle hopeaa ulkokentillä 2020

Anastasia Kulikova (HVS) onnistui vuoden 2018 tavoin voittamaan ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuden. Kaksinpelin SM-finaalissa ensimmäistä kertaa esiintynyt Ella Haavisto (Smash) taipui erin 6-3, 6-2.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa olivat vastakkain maajoukkueen riveissäkin viime helmikuussa nähdyt ykköseksi sijoitettu Kulikova ja viidenneksi sijoitettu Haavisto. 20-vuotias Kulikova ja 18-vuotias Haavisto esiintyivät molemmat edukseen todella kuumassa ja varsin tuulisessa kelissä pelatussa loppuottelussa.

Loppuottelun ensimmäiset pelit edettiin syöttövuorot pitäen, mutta sitten murrot vaihdettiin päittäin erän viidennessä ja kuudennessa pelissä. Murtojuhlat jatkuivat myös erän lopun ajan, kun kärkisijoitettu Kulikova nappasi hallinnan itselleen ja lopulta eränkin 6-3.

Toisen erän alkuun palasi vessatauolta silmin nähden sisuuntunut Haavisto. Haavisto onnistuikin saman tien murtamaan Kulikovan syötön. Hetken aikaa näytti siltä, että Haavisto olisi löytänyt keinot Kulikovan voimatenniksen pysäyttämiseksi, mutta niin vain Kulikova tuli takaisin otteluun. Itseasiassa Kulikova takoi nopeassa tahdissa itselleen neljä peliä putkeen ja siirtyi tukevaan 4-1 johtoon. Haavisto ei kuitenkaan taipunut ilman taistelua ja hän oli lähellä murtaa Kulikovan syötön 2-4 tilanteessa. Tästä ykkössijoitettu kuitenkin selvisi ja sen tuoman itsevarmuuden myötä hän marssi mestaruuteen erin 6-3, 6-2.

– Tänään oli todella kuumat olosuhteet ja oli haastavaa pelata. Tiesin etten tänään pystyisi varmaan pelaamaan ihan parasta peliäni, sillä eilen jätin kaikkeni kentälle. Olin aika väsynyt ja samaan aikaan tiesin Ellan tulevan finaaliin vahvana. Onneksi kuitenkin pysyin vahvana ja keskittyneenä – varsinkin toisessa erässä löysin pelini, kommentoi Kulikova.

– Ihan hyvä ottelu oli tänään. Toki olen pettynyt, mutta toisaalta viikko oli onnistunut ja tämä oli ensimmäinen finaalini aikuisten kaksinpelissä SM-tasolla. Ottelun alussa hieman yllätyin, kun Anastasia ei tullutkaan niin voimakkaasti päälle. Pääsin itse hyökkäämään ja ehkä siinä tuli hieman yli yritettyä. Ottelussa oli useita tasaisia tilanteita, jotka kääntyivät vastustajan puolelle. Mutta kuten sanoin, kokonaisuutena olen tyytyväinen viikkoon, kertoi Haavisto.

Turnausvoitosta Kulikova kuittasi 2000 euroa ja Haavisto 1000 euroa. Tulevista turnauksistaan Kulikova totesi seuraavaa.

– Saa nähdä alkavatko ammattilaisturnaukset elokuussa. Seuraavaksi pelaan Tampereella seurajoukkueiden SM-turnauksessa (TEHO Sport Tennisliiga Cup) tulevana viikonloppuna, sen jälkeen Hangossa Finnish Tourilla ja Tampereella on heinäkuun lopussa kansallinen rahaturnaus. Älysin myös, että meillä on todella hyvä ja lupaava naisten maajoukkue tällä hetkellä. Odotan innolla tulevia vuosia myös senkin osalta, sanoi Kulikova.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta/Vasa nelinpelin mestareiksi… →