Kaukovalta/Vasa nelinpelin mestareiksi – Kaukovallasta tuplamestari

28.6.2020  |  16:53  |  Raportit

Patrick Kaukovallan (HVS) viikko sai täydellisen lopetuksen, kun hän ja Eero Vasa (ÅLK) tuulettivat nelinpelimestaruutta.

TULOKSET

Loppuottelussa kohtasivat turnauksen toiseksi sijoitetut Kaukovalta/Vasa ja neljänneksi sijoitetut Mikko Rouvala (HVS)/Ilari Vesanen (VarTe). Kaukovalta oli aiemmin sunnuntaina voittanut uransa ensimmäisen kaksinpelimestaruuden ja hän asteli kentälle myös hallitsevana nelinpelin ulkokenttien mestarina. Vastapuolella oli myös kertaalleen nelinpelin Suomen mestaruuden vuonna 2018 voittanut Rouvala. Kaukovallan ja Rouvalan pareilla ei ollut aikuisten nelinpelimestaruutta, eli joko Vasasta tai Vesasesta tulisi niin ikään Suomen mestari.

Loppuottelun alussa pääsivät altavastaajat Vesanen/Rouvala heti otteluun kiinni ja ottivatkin murron erän viidennessä pelissä. Tämä murto piti erän loppuun asti ja yllätys oli ilmassa. Toiseen erään tulivat kuitenkin Kaukovalta/Vasa ryminällä ja he ottivat tuplamurron nopeassa tahdissa. Lopulta erä toiseksi sijoitetuille 6-2 ja ratkaisua hakemaan kolmannen erän ottelutiebreikistä.

Kymmenen pisteen ottelutiebreikissä oli kyse pienistä marginaaleista. Kaukovalta/Vasa onnistui ottamaan minibreikin heti alussa ja se piti lopulta loppuun asti. Mestaruus ratkesi, kun Kaukovalta pääsi lyömään iskulyönnin verkon päältä Vasan hyvän syötön avustuksella. Loppulukemiksi kirjattiin 4-6, 6-2, 10-7.

– Täytyy antaa tunnustusta vastustajillemme, jotka pelasivat todella hyvin ja pakottivat meidät miettimään ja vaihtamaan taktiikkaa useasti, kertoi Kaukovalta.

– Lähdimme otteluun pelaamalla amerikkalaistyyppistä nelinpeliä, jossa käytävään jätetään tilaa. He hyödynsivät tämän, meidän olisi pitänyt vaihtaa taktiikkaa ehkä hieman aiemmin ja pitää linja kiinni. Toisesta erästä alkaen vaihdoimme taktiikkaa ja pidimme linjat tiukasti kiinni, mikä tuotti tulosta, jatkoi Vasa.

Rouvala/Vesanen olivat myös tyytyväisiä hopeaansa. He kertoivat viikon olleen onnistunut ja heillä olleen mukavaa kentällä.

– Oli mukavaa pelata varsinkin finaalissa, kun oli yleisöäkin mukavasti paikalla. Meillä ei ollut mitään paineita otteluun mentäessä ja hyvin lähelle päästiin. Paremmat voitti, mutta oli kiva pelata, sanoi Rouvala.

– Emme ole aiemmin pelanneet näin hyvin yhdessä – jonkinlainen suonenveto osui meille, päätti hymyissä suin Vesanen.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →