Kulikovalle finaalitappio Saksassa

26.1.2019  |  15:20  |  Raportit

Anastasia Kulikova, kuva: A. Adam

Anastasia Kulikovan, 18, vuoden avausturnaus toi hienosti finaalipaikan Saksassa. Lisäksi Oona Orpana, 18, ylsi välieriin Egyptissä.

Kulikova oli vahvassa vireessä Saksassa käydyssä $15,000 ITF World Tennis Tour -kilpailussa. Kolmanneksi sijoitettu Kulikova (WTA-535) eteni neljällä voitolla loppuotteluun, jossa kohtasi ykköseksi sijoitetun romanialaisen Laura-Ioana Andrein (WTA-416). Loppuottelussa molemmat pelasivat hyvin, mutta suomalaisittain oli tällä kertaa tyytyminen toiseen sijaan. Andrei voitti ottelun eräluvuin 6-3, 6-1.

– Pelasin hyvää tennistä, mutta vastustaja oli vain parempi. Yritin kaikkea, mutta hän pelasi liian hyvin ja ansaitsi voittonsa, kertoi Kulikova.

Anastasia Kulikova (oikealla) ja hänen valmentajansa Emma Laine

Orpana pelasi saman arvoisessa turnauksessa Egyptissä. Orpanan (ITF-107, ei WTA-rankingia) vuoden avauskilpailu toi semifinaalipaikan. Välierässä kahdeksanneksi sijoitettu suomalainen taipui toiseksi sijoitetulle sveitsiläiselle Simona Waltertille (WTA-583) 2-6,2-6. Orpana pelaa tulevallakin viikolla Egyptissä.