Kulikova johdattaa Suomea kohti nousua – ”Se on ainoa tähtäin”

12.6.2024  |  13:37  |  Ennakot

Anastasia Kulikova on valmiina ja valmis nostamaan Suomea kohti II-ryhmää. Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa III-ryhmän turnauksen Moldovassa 17.-22.6. Suomea edustavat Kulikova, Laura HietarantaAino AlkioStella Remander ja Milla Kotamäki. Suomen kapteenina toimii Roope Kailaheimo (lue lisää joukkuevalinnasta).

”Nousu on tavoitteemme. Se on ainoa tähtäin. Annamme kaikkemme, jotta tavoite täyttyy”, kiteytti Suomen ykköspelaaja.

Osallistuvat maat jaetaan kolmeen alkulohkoon, lohkojen voittajat pelaavat jatkolohkossa ja paras nousee II-ryhmään. Suomi on turnauksen ykköseksi sijoitettu ja sijoitetaan kolmen maan A-lohkoon. Kärkikolmikon jälkeen maat arvotaan lohkoihin seuraavista ryhmistä: A-, B- ja C-lohkoon 4/5/6 ja 7/8/9 sekä B- ja C-lohkoon 10/11.

Arvonta suoritetaan tulevana sunnuntaina klo 16.00 alkaen.

Maailmanlistasijoituksen mukaiset sijoitukset
1. Suomi (76) – A-lohko
2. Armenia (80) – B-lohko
3. Luxemburg (82) – C-lohko
4. Moldova (86)
5. Kypros (88)
6. Irlanti (90)
7. Albania (96)
8. Montenegro (101)
9. Islanti (106)
10. Azerbaidzan (119)
11. San Marino (122)

BILLIE JEAN KING CUP

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Vaikea vuosi takana

Kulikova kävi kaksi vuotta sitten maailmanlistalla jo lukemassa 179. Ovet avautuivat myös grand slam -kisojen karsintoihin; suunta näytti enemmän kuin hyvältä. Mutta erityisesti viime vuodesta alkanut vaikeampi jakso ei ole ottanut katketakseen, vaan loukkaantumiset ovat tehneet harjoittelu- ja kisarytmityksestä haasteellista.

”Viimeisimmässä turnauksessa pelitasoni oli jo parempaa. Maaliskuun Helsinki Openissakin tuli jälleen vamma, siitä selvittyäni olen pelannut paljon alimman tason ammattilaiskisoja saadakseni ottelutuntumaa. Koitan saada itseluottamukseni takaisin vaikeamman, loukkaantumisten sävyttämän jakson jälkeen”, kommentoi Kulikova.

Vaikean jakson juurisyykin on Kulikovalla tiedossa.

”Minulla ja tiimilläni oli korkeat odotusarvot lähitulevaisuudesta. Kukaan ei halunnut pysähtyä ja puskin eteenpäin kovasti. Totta kai se johti sitten huonoimpaan mahdolliseen tilanteeseen, josta yritän edelleen päästä takaisin sinne missä olin.”

Nyt suomalaispelaaja kertoo olevansa terve ja valmistautuvansa hyvällä mielellä kohti maajoukkueturnausta. Tällä hetkellä Kulikova on maailmanlistan 341. Viimeisimmät turnaukset ovat olleet jo lupauksia herättäviä. Viimeisimmät turnaukset toivat puolivälieräpaikan $50,000 ITF-turnauksessa ja välieräpaikan $15,000 kisassa. Ennen kaikkea pelaajan arki on ollut laadukasta.

”Koitan olla asettamatta odotuksia itselleni, keskityn pitämään vain kropan terveenä. Olen päässyt treenaamaan loistavassa paikassa, samassa paikassa ovat esimerkkiä asettamassa muun muassa Mate Pavic ja Miomir Kecmanovic sekä joskus myös Novak Djokovic. Olen vielä kaukana parhaasta vireestäni, mutta nyt olosuhteet ovat kunnossa. Täällä ei voi löysätä ja minusta pidetään hyvää huolta”, kuvaili Kulikova.

Viime vuodesta opit talteen ja kohti nousua

Kulikova kertoo viime vuoden olleen opettavainen ja toisaalta muistot ovat kirvelevät, koska nousua II-ryhmään ei tullut.

”Muistan etten ollut parhaassa vireessä, mutta pääsimme silti lähelle. Toivottavasti tänä vuonna onnistumme nousussa; olen innoissani lähdössä pelaamaan ja uskon nousuumme.”

Turnaus pelataan tällä kertaa kovilla ulkokentillä, tästä Kulikova on innoissaan ja kertoo sen sopivan hänelle loistavasti. Suomen lisäksi turnauksessa pelaa kymmenen muuta maata (kokoonpanot alla). III-ryhmässä ei juurikaan ole WTA-rankingin omaavia pelaajia; Kulikova ja Laura Hietaranta muodostavat ennakkoon kovimman kaksikon. Yksilötasolla paras maailmanlistasijoitus on Kyproksen Raluca Serbanilla (WTA-202).

”Heikompien maiden taso on tosi alhainen. Kypros ja Montenegro ovat kovempia maita meidän kanssamme. Toki mukana on myös kokeneempia pelaajia, jotka eivät enää ole aktiivisia, ja junioreita. Totta kai meidän ja minun pitää pelata hyvin voittaaksemme.”

Billie Jean King Cup, Group III Europe | 17.-22.6.2024
Suomi, Moldova, Kypros, Albania, Armenia, Azerbaidzan, San Marino, Islanti, Montenegro, Luxemburg, Irlanti

BILLIE JEAN KING CUP

Suomi
Anastasia Kulikova, WTA-341
Laura Hietaranta, WTA-378
Stella Remander
Aino Alkio
Milla Kotamäki

Armenia
Ani Amiraghyan
Arevik Tumanyan
Milena Gevorgyan
Naira Gevorkian
Alina Sogomonyan

Azerbaidzan
Michelle Djjachangirova, WTA-1270
Aydan Mammadhasanova
Lala Eyvazova
Madina Babyeva

Kypros
Raluca Serban, WTA-202
Daria Frayman, WTA-600
Klio Maria Ioannou
Maria Constantinou
Nina Andronicou

Irlanti
Celine Simunyu, WTA-955
Sarah Hawkshaw
Sinead Lohan
Olwyn Ryan-Bovey
Shauna Heffernan

Islanti
Anna Soffia Grönholm
Bryndis Rosa Armesto Nuevo
Eyglo Dis Armannsdottir
Iva Jovisic

Luxemburg
Marie Weckerle, WTA-572
Lucie Rabiot
Claudine Schaul
Liz Badde
Erna Brdarevic

Moldova
Ecaterina Visnevscaia
Daniela Ciobanu
Arina Gamretkaia
Lia Belibova

Montenegro
Danka Kovinic, WTA-612
Tea Nikcevic
Anja Draskovic
Petra Mirkovic
Stasa Bulatovic

San Marino
Silvia Alletti
Talita Giardi
Giorgia Benedittini
Emma Pelliccioni

Jaa:

Seuraava uutinen: Stella Remander, nopeat… →