Maajoukkue valittu kesän turnaukseen Moldovaan 17.-22.6.

20.5.2024  |  17:00  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa III-ryhmän turnauksensa Moldovan Chisinaussa 17.-22.6.

Suomea edustamaan valittiin Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta, Aino Alkio, Stella Remander ja Milla Kotamäki.

Kun kansainvälinen tennisliitto ITF valitsi turnauksen pelipaikaksi Moldovan, joka sijaitsee Ukrainan länsinaapurissa, aloitti Tennisliitto selvitystyön pelipaikan turvallisuudesta käynnissä olevan sotatilanteen johdosta. ITF:n ja Suomen ulkoministeriön mukaan alueen tilanne on rauhallinen ja pelipaikka turvallinen; ITF kertoo kaikkien maiden olevan osallistumassa turnaukseen, joten Tennisliitto päätti joukkueen osallistuvan turnaukseen.

Kuitenkin pelipaikasta ja sen läheisyydestä käynnissä olevaan sota-alueeseen johtuen päätti kapteeni Emma Laine olla lähtemättä turnaukseen. Kapteenin tavoin myös Ella Haavisto vetäytyi tämän kertaisesta joukkueesta henkilökohtaisista syistä johtuen.

”Harmittaa, että tämänkertainen turnaus jää osaltani väliin; kuitenkin pitkän harkinnan jälkeen koen lähipiirini kanssa, että paikkani on tällä kertaa Suomessa. Jatkan joukkueen auttamista parhaani mukaan ennen turnauksen alkua”, kommentoi Laine.

”Olemme konsultoineet tilannetta laajalti lähtien viranomaisista, ja kaiken tämän hetken saatavilla olevan tiedon valossa olemme osallistumassa tapahtumaan. Ymmärrämme tilanteen haastavuuden ja kaikki yksilötasolla tehdyt ratkaisut”, avasi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Suomen joukkueen mukaan lähtee huipputennispäällikkö Roope Kailaheimo, joka toimii myös kapteenina turnauksen aikaan, ja fysioterapeutti Mikko Pehkonen. Myös toimitusjohtaja Purho osallistuu tapahtumaan.

”Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja luomme suunnitelmat turvallisen kisaosallistumisen mahdollistamiseksi. Valmistautumista turnaukseen tehdään yhdessä; Suomen tavoitteena on nousu II-ryhmään, joka viime vuonna jäi hieman vajaaksi. Meillä on nousuun kykenevä joukkue lähdössä matkaan”, jatkoi Kailaheimo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

11 maan turnauksen voittaja nousee II-ryhmään

Suomen lisäksi turnauksessa pelaa kymmenen muuta maata; maat jaetaan kolmeen alkulohkoon, lohkojen voittajat pelaavat jatkolohkossa ja paras nousee II-ryhmään. Ottelut pelataan kovilla ulkokentillä. Viime vuonna Suomen nousu jäi haaveeksi niukan 1-2 alkulohkotappion myötä Pohjois-Makedonialle.

Billie Jean King Cup, Group III Europe | 17.-22.6.2024
Suomi, Moldova, Kypros, Albania, Armenia, Azerbaidzan, San Marino, Islanti, Montenegro, Luxemburg, Irlanti

BILLIE JEAN KING CUP

Jaa:

Seuraava uutinen: 14-vuotiaiden Fazer JGP… →