Kubot voitti Kontisen kolmessa erässä

5.3.2010  |  22:25

Puola-Suomi -ottelu 1-1

Jarkko Niemisen ja Michal Prsziesnyn neljän tunnin ja 45 minuutin maratonottelun jälkeen kohtasivat Puolan ykkönen, Lukasz Kubot, ja Suomen kakkonen, Henri Kontinen Sopotissa, Davis Cupin  Eurooppa/Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa perjantaina.
Kontinen haastoi kiitettävästi uransa kaikkien aikojen parhaaseen ATP-rankingiin, sijalle 42, yltäneen Kubotin. Kontisen syöttö kulki hyvin, mutta niin Kubotinkin. Kahdessa tunnissa ja kuudessa minuutissa Kubot vei otteluvoiton luvuin 6-4, 6-2, 7-6(5).
-Pelasin kaksi ensimmäistä erää huonosti, suomi Kontinen itseään ottelun jälkeen. – Kolmannessa erässä paransin peliäni, mutta se ei riittänyt.
-Kubot saattoi kaksi voitettua erää takanaan pelata tie-breakia rennommin, arveli Henri.
-Ottelun alussa olin todella hermostunut ja se näkyi muutamina pakottamattomina virheinä, kertoi Kubot. – Przsiesnyllä oli kaikki mahdollisuudet voittaa oma ottelunsa, mutta hän ei käyttänyt tarjottuja tilaisuuksia.
-Kontinen syötti todella hyvin koko ottelun ajan ja minulla oli suuria vaikeuksia lukea, mihin hän syöttönsä kulloinkin suuntaa, myönsi Kubot.
-Olen todella onnellinen voitosta, totesi pitkästä aikaa Davis Cupissa Puolaa edustava Kubot.
Hänelle tämä ottelu oli ensimmäinen lähes kolmeen vuoteen. Hän ei suostunut joukkueeseen jouduttuaan erimielisyyksiin Puolan Tennisliiton kanssa. Nyt riidat on riidelty. Kotiyleisö kannusti uransa kovassa nousukiidossa olevaa Kubotia villisti.
-Yritinkin pelata näyttävästi ja nousin paljon verkolle, totesi Kubot.
Lauantaina on ohjelmassa klo 14 Suomen aikaa nelinpeli, jossa Puolalla on parin Marcin Matkowski ja Mariusz Fyrsterberg, Suomen pariksi on nimetty Harri Heliövaara ja Timo Nieminen. Joukkueita voi muuttaa vielä tuntia ennen ottelun alkua.

Jaa:

Seuraava uutinen: Italia ja Ukraina… →