Jarkko vei Suomen 1-0 johtoon

5.3.2010  |  17:00

Ottelu kesti 4 h 45 min

Suomen ykköspelaaja Jarkko Nieminen sai tehdä täyden päivätyön Puolan ja Suomen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelun avauksessa. Voitto Puolan kakkosesta, Michal Przysiesznystä tuli neljän tunnin ja 45 minuutin jälkeen viidessä erässä. Neljä erää päättyi vasta tie-breakissa, viidennen erän Jarkko vei 6-4.
Ensimmäisen erän tie-breakin vei puolalainen 7-5, toisen erän tie-breakin Jarkko 7-4. Ottelun ensimmäinen syötönmurto oli vasta kolmannessa erässä, kun Jarkko pääsi 4-3 johtoon, mutta Przyeiszny teki heti perään vastamurron. Edettiin jälleen tie-breakiin, jonka puolalainen voitti 7-5.
Neljännen erän alussa Przysieszny otti murron heti erän alussa, mutta Jarkko teki vastamurron erän kuudennessa pelissä ja edettiin jälleen tie-breakiin, jonka Jarkko vei 9-7. Hän johti tie-breakia jo 6-3, mutta puolalainen pääsi tasoihin ja ohi: 7-6 johdossa hänellä oli ottelupallo, mutta Jarkko selvitti tilanteen.
Viidennen erän Jarkko vei yhdellä syötönmurrolla, jonka hän otti erän kolmannessa pelissä. Erä päättyi Jarkolle 6-4.
Voitto vei Suomen 1-0 johtoon.
Päivän toisessa ottelussa kakkosemme Henri Kontinen kohtaa Puolan ykkösen Lukasz Kubotin.
-Pelaamissani Davis Cup-otteluissa tälle vetää vertoja kenties viiden erän voitto Jürgen Meltzeristä Itävalta-ottelussa San Antonissa,  sanoi Jarkko ottelun jälkeen.
-Tämä oli kova ottelu, ensimmäiset kolme erää Przysiesny syötti erinomaisesti, syötön jälkeen hän pelasi todella aggressiivisesti. Ihmettelin jo, miten kauan hän jaksaa pelata näin.
-Saatoin kyllä luottaa omaa kuntooni ja nytkin voin hyvin siihen nähden, miten pitkään ottelu kesti, totesi Jarkko.

Tätä ennen pisin Suomen Davis Cupissa pelaama ottelu on Timo Niemisen ja Makedonian Rusedskin kaksinpeli, joka kesti 4 h 30 min.

Seuraava uutinen: Kubot voitti Kontisen… →