Kontiselle uran 10:s ATP-voitto: ”Pari löytyi tunti ennen deadlinea”

28.8.2016  |  10:32

Henri Kontinen ja Guillermo Garcia-Lopez juhlivat ATP 250 -kilpailun voittoa Yhdysvaltain Winston-Salemissa. Takaa-ajoasemasta tullut voitto on Kontiselle merkkipaalu, sillä hän on voittanut ATP-turnauksen miesten nelinpelissä nyt kaikkiaan 10 kertaa.

Kontinen ja Garcia-Lopez eivät suunnitelleet pelaavansa kilpailua yhdessä, vaan sattuma johdatti heidät yhteen. Loppuottelussa he voittivat Leander Paesin ja Andre Begemannin 4-6, 7-6(6), 10-8. Toisen erän katkaisupelissä suomalais-espanjalainen pari oli jo 1-6-tappiolla, mutta esti vastustajiaan hyödyntämästä viisi matsipalloaan. 

– Sellaisessa nousussa tarvitaan myös onnea. Me luotimme itseemme ja löysimme jotenkin tien voittoon. Onnistuimme isojen pisteiden isoissa syötöissä, Kontinen sanoo.

– John (Peers) halusi levätä ja minä halusin pelata kisan, kun Cincinnati jäi meiltä lyhyeksi. Pari (Garcia-Lopez) löytyi paikan päältä tunti ennen deadlinea, Kontinen naurahtaa.

Vaikka Kontisen tämän vuoden aiemmat kolme miesten nelinpelin kilpailuvoittoa ovat tulleet Peersin kanssa, on suomalainen osoittanut menestyvänsä erilaisten pelaajien kanssa. 2014 hän voitti Jarkko Niemisen kanssa, 2015 kolme turnausta Marin Draganjan kanssa ja myöhemmin kaksi Treat Hueyn parina. Wimbledonissa Kontinen oli voitokas sekanelinpelissä yhdessä Heather Watsonin kanssa.

Kontinen suuntaa onnistuneen kesän jälkeen US Openiin luottavaisin mielin. Miesten nelinpelin kaaviota ei ole vielä julkaistu. Kontisen ATP-ranking on 27.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ajankohtaista asiaa kilpailutoiminnasta… →