KONTISELLE JA PEERSILLE PARAS MAHDOLLINEN KAUDEN AVAUS

7.1.2018  |  11:30  |  Raportit

John Peers ja Henri Kontinen ATP-finaaliturnauksessa Lontoossa marraskuussa 2017. Kuva: Jesse Väänänen

Henri Kontinen ja John Peers voittivat kauden avausturnauksensa Australian Brisbanessa sunnuntai-aamupäivällä Suomen aikaa. Suomalais-australialaispari kukisti nelinpelin ATP250-turnauksen finaalissa argentiinalaiset Leonardo Mayerin ja Horacio Zeballosin erin 3-6, 6-3, 10-2.

Ensimmäiseen erässä Kontinen ja Peers eivät vielä olleet terävimmillään. Erä menikin Mayerille ja Zeballosille 6-3. Toiseen erään Kontinen ja Peers paransivat otteitaan ja veivät sen lukemin 6-3. Super tie-breakissa suomalais-australialaispari oli omaa luokkaansa ja vei sen 10-2 ja koko turnauksen nimiinsä.

– Ensimmäisessä erässä tuli yksi huonompi syöttövuoro meiltä. Vastustajat syöttivät todella hyvin. Toiseen erään tulimme paremmalla energialla ja onnistuimme nostamaan pelimme tasoa. Pelimme parani loppua kohden ja match tiebreak oli meiltä todella hyvä, Kontinen analysoi ottelua.

Ykkössijoitetut Kontinen ja Peers etenivät Brisbanen finaaliin luovutuksella. Kaksikon piti pelata lauantaina välierä Bulgarian Grigor Dimitrovia ja USAn Ryan Harrisonia vastaan, mutta molemmat pelasivat ennen nelinpeliä pitkät kaksinpelit, ja täten luovuttivat nelinpelin. Ryan Harrison eteni turnauksen kaksinpelin finaaliin kolmatta kertaa ATP Tourilla.

– Välierän puuttuminen ei kuitenkin vaikuttanut peliin latautumiseen, Kontinen totesi.

Kontinen ja Peers ottivat turnausvoiton Brisbanessa nyt toisen kerran. Edellinen mestaruus tuli vuonna 2016. Viime vuonna kaksikon taival turnauksessa päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle. Peersille turnausvoitto Brisbanessa on jo kolmas, sillä hän on voittanut turnauksen Jamie Murrayn kanssa vuonna 2015.

Australian avoimet kolkuttelee

Kontinen ja Peers valmistautuvat nyt puolustamaan Australian avointen mestaruutta viime kaudelta. Ennen avoimia kaksikko esiintyy näytösturnauksessa Australian joukkueessa.

– Huomenna Adelainea kohti ja pelaamme siellä pari matsia. Sen jälkeen siirrymme Melbourneen valmistautumaan, Kontinen kertoi.

Kauden ensimmäinen Grand Slam –turnaus pelataan 15.-28.1. Kontinen ja Peers aloittavat Australian avoimet aikaisintaan keskiviikkona 17.1. Suomesta Kontisen lisäksi mukana on junioreissa Porsche Junior Team Finlandin Oona Orpana.

Brisbane International -tulokset

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori pääsarjaan Thaimaassa… →