Heliövaara pisti kaiken peliin – hävisi finaalin täpärästi

6.1.2018  |  12:37  |  Raportit

Harri Heliövaara hävisi todella niukasti ITF Futures Hong Kongin turnauksen finaalin Italian Matteo Violalle erin 3-6, 6-2, 7-6(5) lauantai-aamuna.

Ottelu siirrettiin sateen takia katetulle kentälle, ja Heliövaaran peli lähti hyvin käyntiin. Heliövaara veikin ensimmäisen erän 6-3.

– Viola oli vähän pihalla alustan kanssa ensimmäisissä gameissa. Toisessa erässä hän alkoi liikkua paremmin ja pelata aggressiivisemmin, enkä saanut enää pidettyä otetta itselläni, Heliövaara mietti.

Tasainen kolmas erä eteni aina tie-breakiin asti.

– Tiesin, että minun pitää pistää kaikki peliin. Yritin juosta kaikki pallot takaisin ja pitää helpot virheet vähissä. 5-4 -tilanteessa sainkin paikkani pelatessani pari erinomaista pistettä Violan syöttövuorossa, mutta en saanut käytettyä yhtään neljästä matsipallostani. Tie-break oli tiukka, ja sekin kääntyi vastustajalle, Heliövaara harmitteli.

– Toisaalta en tiedä mitä olisin voinut tehdä paremmin, joten ei tässä kovin pettynytkään voi olla.

Heliövaaran piti osallistua Bangkokin A1 Challenger -turnauksen karsintoihin tänään, mutta se jäi finaalipaikan takia. Nyt Heliövaara matkaa takaisin kotiin harjoittelemaan kolmeksi viikoksi ja tähtäin on Davis Cupissa.

– Tennisliigaa pelaan taas ensi viikonloppuna Suomessa, hän kertoi.

John Peers ja Henri Kontinen ATP-finaaleissa viime marraskuussa. Kuva: Jesse Väänänen

Kontinen ja Peers finaaliin Brisbanessa luovutuksella

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Brisbanen ATP-turnauksessa finaaliin luovutusvoitolla. Kaksikon piti pelata lauantaina välierä Bulgarian Grigor Dimitrovia ja USAn Ryan Harrisonia vastaan, mutta molemmat pelasivat ennen nelinpeliä pitkät kaksinpelit, ja täten luovuttivat nelinpelin.

Ryan Harrison eteni turnauksen kaksinpelin finaaliin kolmatta kertaa ATP Tourilla. Harrison kohtaa finaalissa Australian Nick Kyrgiosen.

Kontinen ja Peers kohtaavat sunnuntain finaalissa argentiinalaisparin Leonardo Mayer/Horacio Zeballos. Ottelu alkaa Suomen aikaan klo 7 aamulla.

Hong Kongin Futures turnauksen tulokset

Brisbanen ATP 250 -turnaus

Jaa:

Seuraava uutinen: KONTISELLE JA PEERSILLE… →