Kontinen Wimbledonissa välierään ja puolivälierään – Orpanalle huikea elämys

12.7.2017  |  22:57

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Wimbledonissa miesten nelinpelin välierään voitettuaan Ryan Harrisonin ja Michael Venuksen 6–4, 6–7, 6–7, 7–6, 6–1. Ottelu alkoi tiistaina, mutta sen ratkaisu siirtyi sateen vuoksi keskiviikolle.

Kontinen ja Peers olivat neljännessä erässä tiukilla. Harrison/Venus oli lähellä viedä kolmannen perättäisen erän katkaisupelillä, mutta Kontisen vahva syöttö ja Kontinen/Peersin yhteispeli käänsivät erän heidän voitokseen. Viidennessä erässä Ranskan avointen voittajat Harrison ja Venus eivät enää voineet Australian avointen ykkösille mitään.

– Se (ottelun jatkuminen keskeytyneestä tilanteesta) oli aika neutraali tilanne molemmille pareille. Meillä oli neljännessä erässä paikkoja ottaa erä, mutta ratkaisevaa oli se, että onnistuin jotenkin pitämään syöttöni 3-4, 0-40 -tilanteessa.

– Kun voitimme neljännen erän, pääsimme todella hyvällä fiiliksellä viidenteen erään.

Välierässä Kontinen ja Peers kohtaavat neljänneksi sijoitetut Lukasz Kubot’n ja Marcelo Melon.

– Melo on tasaisempi. Kubotilta taas saa välillä helppoja pisteitä, mutta sitten hän on välillä todella tuhoisa, Kontinen ennakoi.

Kontinen oli voitokas myös keskiviikon kolmannen kierroksen sekanelinpelissä, jossa hän parinsa Heather Watsonin kanssa voitti Ivan Dodigin ja Sania Mirzan 7-6, 6-4.

– Minulla on edelleen vähän köhää, mutta tilanne on koko ajan parempi. Energiat alkavat olla normaalilla tasolla, Kontinen kertoo.

Lepopäivää ei ole luvassa huomennakaan, sillä Kontisella on urakoitavana sekä välierä että puolivälierä. Henri Kontinen/John Peers-Lukasz Kubot/Marcelo Melo on ohjelmassa kentällä 1 kello 15. Sekanelinpelin aika ja kenttä ovat vielä auki.

Oona Orpana: ”Wimbledon upea kokemus”

Oona Orpana ja Saksan Lara Schmidt saivat tyttöjen nelinpelin ensimmäisellä kierroksella kovan vastuksen, turnauksessa toiseksi sijoitetun Taylor Johnson/Claire Liun. Ennakkosuosikit veivät ottelun 6-2, 6-1 vain 53 minuutissa.

– En ole tyytyväinen peliimme, mutta toki vastustajat olivat todella hyviä, 16-vuotias Orpana sanoo.

Hän nousi karsintojen kautta tyttöjen pääsarjaan, kuten teki myös reilu kuukausi sitten Ranskan avoimissa. Wimbledonin kaksinpelissä Orpana otti ensimmäisellä kierrokselle kirkkaan voiton Argentiinan Maria Lourdes Carlesta. Toisen kierroksen vastustaja, Yhdysvaltain Sofia Sewing oli Orpanalle vielä liian taitava.

– Kaksinpelin osalta olen tosi tyytyväinen kisaan. Sain monta hyvää matsia, ja vielä voiton pääsarjassa. Wimbledon oli todella upea kokemus, Orpana kertoo.

Kuva: Heidi Koivunen/STL

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Watson… →