Kontinen/Peers taipui viidessä erässä Wimbledonin puolivälierissä

10.7.2019  |  17:48  |  Raportit

Kuva: AELTC/Ian Walton

Henri Kontisen ja John Peersin vahvat otteet eivät aivan kantaneet välieriin Wimbledonissa. Kolmanneksi sijoitetut Etelä-Afrikan Raven Klaasen ja Uuden-Seelannin Michael Venus päättivät suomalais-australialaiskaksikon turnauksen viidessä erässä 6-4, 3-6, 7-6, 4-6, 3-6.

Puolivälierävastustajat Klaasen/Venus ei ollut hävinnyt turnauksessa erääkään ja olivat viettäneet kentällä noin puolet vähemmän aikaa kuin Kontinen ja Peers. Heti ottelun alusta alkaen oli kuitenkin nähtävillä, että koitoksesta tulee tasaväkinen ja pienten marginaalien ottelu.

Kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin yhdet murrot per pari – ensimmäinen erä kirjattiin vahvasti syöttäneille Kontiselle ja Peersille 6-4 ja toinen erä yhden vahvan palautuspelin saattelemana Klaasenille ja Venukselle 6-3. Kolmannessa erässä ei nähty murtoja, vaikka molemmilla pareilla oli mahdollisuuksia ottaa ohjakset haltuunsa. Tiebreikissä Kontinen/Peers oli lähes virheetön ja katkaisupelissä nähtiin myös yksi ottelun komeimmista kämmenlyönneistä Kontisen toimesta – näiden johdosta suomalais-australialaiskaksikko siirtyi erissä 2-1 johtoon.

Neljännen erän alku mentiin vahvojen syöttöjen tahdissa. Tilanteessa 4-4 pääsivät Kontinen/Peers yrittämään murtoa Venuksen syöttäessä, mutta vastustajat selvisivät tukalasta tilanteesta. Nelinpelin luonteelle, eli pienille marginaaleille, ominaisesti ottivat heti seuraavassa Peersin syöttövuorossa Klaasen/Venus murron ja pakottivat ratkaisun viidenteen erään.

Viidennen erän puolivälissä nähtiin ottelun ratkaisu, kun Kontisen syöttö murrettiin tilanteessa 3-2. Klaasen/Venus onnistui pitämään tämän jälkeen kaksi syöttövuoroaan, mikä tarkoitti loppulukemia 6-4, 3-6, 7-6, 4-6, 3-6.

KAAVIOT

Turnauksen kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen/Peers oli edennyt puolivälieriin, eli kahdeksan parhaan joukkoon, kahden viiden erän kamppailun siivittämänä. Toisella kierroksella kaatui Robert Lindstedt (SWE)/Tim Puetz (GER) 4-6, 6-7, 7-6, 6-3, 6-4 ja kolmannella kierroksella 12. sijoitetut Joe Salisbury (GBR)/Rajeev Ram (USA) 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 13-12. Toisella kierroksella suomalais-australialaiskaksikko selvitti jopa vastustajiensa ottelupalloja ja kolmannen kierroksen ottelu (lue lisää täältä) jää historiankirjoihin Wimbledonin ensimmäisenä 12-12 -tilanteessa pelattuna tiebreak-ratkaisuna.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara ja Kulikova… →