Kolmen tasapelin kierros miesten SM-liigassa

13.11.2011  |  10:31

Miesten SM-liigan viides kierros käytiin lauantaina. Kolme neljästä ottelusta päättyi tasapeliin, ainoastaan Smash-Tenniksen joukkue pystyi voittoon.
Liigan kärjessä kahdeksalla pisteellä on sarjanousija HLK, joka vierasottelussa Jyväskylässä pelasi tasan 2-2 JTS:n kanssa. Ykkösten ottelussa HLK:n Niklas Bucht voitti JTS:n Sami Huurinaisen suoraan kahdessa erässä. Tasaisen nelinpelin veivät Bucht ja Antti Tuomi 6-4, 6-4 voitolla Huurinaisesta ja Juuso Laitisesta.
HLK:sta pisteen päässä on TCT, viime vuoden hopeajoukkue, joka joutui vierasottelussa Tampereella jakamaan pisteet liigan voittoa puolustavan TaTS:n kanssa. Ykkösten ottelussa Juho Paukku voitti TaTS:n Martin Rämmalin, mutta Lauri Kiiski ja Timi Kivijärvi veivät kaksinpelien jälkeen TaTS:n 2-1 johtoon kovan taistelun jälkeen: Jesper Saarni ja Tuomas Juvakoski taipuivat vasta kahden tie-breakiin päättyneen erän jälkeen.  Paukku ja Jesper Saarni tasoittivat 2-2:een voittamalla nelinpelissä Kiiskin ja Rämmalin kahdessa erässä.
Kuuteen pisteen nousi Smash-Tennis kierroksen ainoalla voitolla – 3-1 Valko-Pallosta. V-P:n Kasperi Vilen ja Tuomas Waheeb veivät ykkösen ja kakkosten ottelut kolmeen erään Smashin MIka Purhoa ja Rasmus Lindströmiä vastaan, mutta joutuivat taipumaan. Smashin nelinpelivoitto tuli ottelutie-breakissa.
Samassa pistemäärässä, kuudessa, Smashin kanssa on JTS, mutta mutta Smashillä on parempi ottelusuhde.
Liigan perässä GVLK ja ÅLK jakoivat pisteet Kaarinassa 2-2 tasurilla. ”Geverille” pisteet toivat Pekka Rinteen voitto ykkösten ottelussa ÅLK:n Ville Äyräksestä sekä Jani Jankkila/Toomas Jürikivi nelinpelivoitolla Äyräksestä ja Axel Wariksesta.
Liigan toiseksi viimeisellä kierroksella Tapiolassa TCT kohtaa V-P:n, HLK kotona Meilahdessa GVLK:n, ÅLK matkustaa Jyväskylään JTS:n vieraaksi ja TaTS saa kotiinsa Ruotulaan Smashin.