Kolmas kerta toden sanoo: Niklas-Salminen/Stevens mestaruuteen – ”Vuoden paras fiilis”

18.2.2023  |  19:20  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja Bart Stevens juhlivat ATP Challenger -turnauksen voittoa Bahrainissa.

25-vuotiaat Niklas-Salminen ja Stevens olivat nyt jo kolmatta kertaa loppuottelussa haastajakiertueella tällä kaudella. Kaksi aiempaa yritystä Espanjassa ja Portugalissa päättyivät hopeasijaan, mutta nyt kaikki loksahti kohdilleen Bahrainissa.

Kolmanneksi sijoitetut Niklas-Salminen/Stevens etenivät loppuotteluun kolmella voitolla; finaalissa verkon toisella puolella olivat neljänneksi sijoitetut Ruben Gonzalez/Fernando Romboli. Loppuottelusta tuli suomalais-hollantilaisparin näytös, kun he iskivät tulostaululle lukemat 6-3, 6-4.

”Vuoden paras fiilis! Viikkomme kiteytyi tasaisuuteen, pelasimme ottelusta toiseen hyvin ja laadukkaasti. Tämä oli meidän molempien isoin titteli ja rankingit nousevat, mikä on tosi hieno asia. Tämä tuo molemmille lisää buustia ja lähentää meitä tiiminä entisestään”, kommentoi Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen kertoo tuntuvan hyvältä, kun kova työ tuottaa tulosta.

”Pre-seasonilla ja alkuvuodesta olemme tehneet kovasti töitä ja Bart lensi joulukuussa Suomeenkin kanssani treenaamaan; kaikki tämä kulminoituu nyt hyvinä tuloksina. Nyt jo kolmas finaalimme ja hienoa, että saimme turnausvoiton nyt. Kolmas kerta toden sanoi.”

Challenger-turnausvoitto on nykyään täysillä nelinpeliin keskittyvälle Niklas-Salmiselle uran neljäs ja Stevensille viides. ITF-kiertueelta suomalaispelaajalla on peräti 15 kisavoittoa.

Uusimman menestyksen myötä nousee Niklas-Salminen jo kolkuttelemaan nelinpelin TOP100-sijoitusta Harri Heliövaaran seuraksi, tällä hetkellä Niklas-Salmisen liveranking näyttää uutta ennätystä 110. Niklas-Salmisen nousu maailmanlistalla on ollut huimaa, sillä helmikuussa 2022 sijalukema oli 678.

CHALLENGER 125 | BAHRAIN

Virtanen pelaa karsintafinaalissa ATP-turnauksessa Dohassa

Otto Virtanen otti lauantaina uransa ensimmäisen voiton ATP-tasolla Dohassa. Virtanen (ATP-176) kukisti karsinnan ensimmäisellä kierroksella Alexander Shevchenkon (ATP-114) 6-4, 6-4. Sunnuntaisessa karsintafinaalissa klo 14.30 tulee vastaan Damir Dzumhur (ATP-208); Dzumhur voitti Virtasen viime syksynä Tukholman avointen karsinnassa.

Dohassa on myös Emil Ruusuvuori. Ruusuvuori (ATP-52) kohtaa pääsarjan avauksessa kuudenneksi sijoitetun Daniel Evansin (ATP-29). Ruusuvuori ja Niklas-Salminen kärkkyvät myös pääsarjapaikkaa nelinpeliin, suomalaiskaksikko on ensimmäisellä varasijalla.

ATP250 | DOHA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 8/2023 – →