Kim Tiilikaisesta Davis Cup –kapteeni

1.11.2007  |  11:05

Sopimuskausi alkaa 1.1.2008

Suomen Tennisliitto on nimennyt Kim Tiilikaisen, 32, Suomen Davis Cup –joukkueen kapteeniksi vuoden 2008 alusta. Sopimuksen kesto on vuosi, ja siihen sisältyy optio seuraavalle vuodelle (1+1).
Tiilikaisen valintaan vaikuttivat hänen pitkä ammattilaisuransa, Davis Cup-pelaajakokemus ja sen jälkeen hankkimansa kansainvälinen valmentajakoulutus ja -tehtävät sekä hänen laaja-alainen tuntemuksensa miesten tämänhetkisestä ammattilaistenniksestä.
-Olen erittäin otettu siitä, että tulin valituksi tähän tehtävään. Uran lopettamisen jälkeen suuri haaveeni on ollut joskus päästä Suomen Davis Cup-kapteeniksi, totesi Tiilikainen valinnastaan. -Olen valmis tekemään töitä Suomen DC-joukkueen menestyksen eteen.
Kim Tiilikainen valittiin juniorina Suomen Tennisliiton Vierumäki-ryhmään, jonka jäsen hän oli vuosina 1990-93. Viimeisenä juniorivuotenaan hän voitti alle 18-vuotiaiden juniorien EM-pronssia 1993 ja pelasi tämän jälkeen tennisammattilaisena 11 vuotta saavuttaen ATP-rankingsijoituksen 204. Tiilikainen nimettiin vuoden miespelaajaksi Suomessa vuosina 1995 ja 1996. Suomen Davis Cup-maajoukkueessa hän pelasi vuosina 1994-2003 yhteensä yhdeksässä maaottelussa 15 kaksinpeliä voittaen niistä yhdeksän ja yhden nelinpelin, jonka hävisi. Tiilikainen voitti kaikki massakentillä pelaamansa DC-ottelut.
Pelaajauransa jälkeen hän kouluttautui sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa tennisvalmentajaksi ja toimi valmentajana viime vuoden lokakuuhun saakka puolisonsa kotimaassa Puolassa. Lokakuusta 2006 lähtien hän on toiminut Suttonin tennisakatemiassa Englannissa miesten päävalmentajana, jonka ohella hän hoitaa DC-kapteenitehtävät. Tiilikaisen ensimmäinen maaottelu kipparina on 11.-13.4., kun Suomi kohtaa vuoden 2008 Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän avauskierroksella kotikentällä Etelä-Afrikan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Junioreiden kansainväliset kilpailut… →