Kim Tiilikainen valmennuskeskuksen valmentajaksi

6.5.2024  |  09:49  |  Artikkeli

Kuvassa Kim Tiilikainen yhdessä Linus Lagerbohmin kanssa

Suomalaisen menestyvän huipputenniksen päämääränä on tuottaa ammattilaispelaajia esikuviksi nuorille ja inspiroimaan koko tennisyhteisöä.

Keskeisenä osana tämän päämäärän mahdollistamisessa on valtakunnallinen valmennuskeskus, jota operoidaan Talin Tenniskeskuksessa yhteistyössä HVS-Tenniksen kanssa. Viime syksynä avautui myös ensimmäinen alueellinen valmennuskeskus Smash Centeriin Helsinkiin yhteistyössä Smashin ja Sata-Tenniksen kanssa. Valmennuskeskustoiminnan tavoitteena on mahdollistaa urheilijalle pelaajanpolku junioreiden Grand Slam -kilpailuihin.

Tennisliiton hyvä taloudellinen tulos on mahdollistanut uusia investointeja huipputenniksen osaamisen kehittämiseen. Jan De Witt:n koulutusohjelman lisäksi, Suomen Davis Cup joukkueen ex-kapteeni, Kim Tiilikainen, on liittynyt mukaan valtakunnallisen valmennuskeskuksen valmennustiimiin syyskaudella 2023. Aluksi sovittiin muutamien viikkojen kokonaisuudesta talvikaudelle 2023-2024. Positiivisten ensikokemusten pohjalta yhteistyötä on päätetty tiivistää siten, että Tiilikainen on osa valmennusryhmää noin puolet vuodesta. Hänen vastuullaan on auttaa 17-18 -vuotiaiden poikien ryhmää kohti ensimmäisiä juniorien grand slam -kilpailuja ja valmistaa pelaajia tietysti jo myös ammattilaiskilpailuiden vaatimuksiin. Pelaajaryhmään kuuluu tällä hetkellä neljä nuorta urheilijaa: Felix Alopaeus, Linus Lagerbohm, Oskari Paldanius ja Otso Martikainen. Toisena pelaajaryhmän tennisvalmentajana jatkaa Ville Tuovinen; ryhmä voi hyödyntää myös Davis Cup -maajoukkueen kapteenin Jarkko Niemisen ja Henri Kontisen apua harjoittelussaan.

”On ollut ilo ja kunnia liittyä valmennuskeskuksen toimintaan mukaan auttamaan poikia. He ovat lahjakkaita, hyvän asenteen omaavia ja motivoituneita. Suomen miesten tenniksen tulevaisuus näyttää jatkossakin erittäin hyvältä,” kertoo Kim Tiilikainen ensitunnelmistaan.

”On ollut tosi hienoa saada Kimi mukaan valmennusryhmään. Palaute on ollut kaikin puolin positiivista, ja yhteistyö valmennustiimin kesken on toiminut. Hyvää yhteistyötä ja yhteydenpitoa tarvitaankin, sillä Kimin kotipaikka on edelleen Puolassa ja tennisarjen luonteen takia pelaajat sekä valmentajat ovat muutoinkin harvoin kaikki samaan aikaan samassa paikassa,” kertoo yhteistyön aloituksesta huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

”Kaiken kaikkiaan olen tosi iloinen ja kiitollinen siitä, että meillä on ollut mahdollisuus investoida De Wittin ja Tiilikaisen kaltaisiin osaajiin. Tulevaisuuden huipputennis menestyksen kannalta on erittäin tärkeää, että meillä on parhaat osaajat kehittämässä maailman huipulle tähtääviä urheilijoita ja valmentajiamme,” jatkaa Kailaheimo.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 19/2024 – →