Kilpailutoiminnan ajankohtaista infoa huhtikuu

28.4.2016  |  08:20

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

 

Alla merkittäviä kilpailutoimikunnan päätöksiä (mmilmoittautumiskäytäntö Ässässä) sekä muuta ajankohtaista kilpailutoimintaanliittyen. Viettehän tietoa eteenpäin seurassanne. Kiitos!

 

1.      SEURASIIRROT

Seurasiirrotastuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Sekä varsinaiset edustusmuutoksetettä ulkokauden 2016 sarjatennisedustusmuutokset tulee siis tehdä 30.4.2016mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omistapelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä,pelaajatiedoissa 1.5.2016. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovataina voimassa vain yhden kauden!

Teemmetoukokuun alussa listan niistä pelaajista joiden vanha seura ei ole hyväksynythaettua siirtoa (kuittaus puuttuu). Lista laitetaan www.tennis.fi sivuille esille. Seuroilla ontästä 10 päivää aikaa evätä siirto. Mikäli esteestä ei ilmoiteta liittoon 10päivän aikana, hyväksytään liiton toimesta haetut siirrot. Nämä siirrot astuvatsiis voimaan 12.5.2016.

2.      TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan 6.5.2016.  Siinä onhuomioitu tulokset 30.4.2016 asti. Viikonloppu 6.-8.5. pelataan vanhanluettelon mukaisesti, ja viikonloppu 13.-15.5. uudella luettelolla. Yleisessäsarjatenniksessä pelaajajärjestys perustuu aina otteluhetkellä voimassa olevaantasoluetteloon. Harrasteliigan pelaajajärjestyksessä noudatetaan nyt voimassaolevaa tasoluetteloa.

Uudessa tasoluettelossa pistelaskentaan otetaan mukaan 12parasta voittotulosta ja jakaja on minimissään 4. Takautuvasti on myös muutettuTennisliigan ja SM-liigacupin otteluihin kertoimeksi 1,1 ja 1-divisioonanotteluihin 1,05.

 

3.      SARJATENNIS JA HARRASTELIIGA

Ulkokauden sarjatenniksen sekä Harrasteliigan 2016otteluohjelma on julkaistu Ässässä. Tarkistattehan, että joukkueenyhteyshenkilön tiedot ovat oikein Ässässä. Tietoja pääsee muokkaamaan seurantunnuksilla.

Otteluajat olisi hyvä sopia viimeistään 15.5 ja kirjata neÄssään.

 

4.      PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET

1.5.2016 astuu voimaan päivitetyt kilpailumääräykset. Ne onnyt julkaistu Ässässä. Muutokset on merkitty punaisella. Alla koottunakeskeisimmät muutokset. Sääntöpäivitykset kannattaa lukea kilpailumääräyksistäkokonaisuudessaan.

 

Yleiset kilpailumääräykset

 

12v ja nuoremmat sekä 70v ja vanhemmat voivat osallistua C-luokkaan vaikkataso olisi korkeammalla.

 

Naisten osallistuminen miesten luokkiin

Uudet tasorajat:

Naisen taso suhteessa miestenluokkiin (muutokset astuvat voiman 1.6.2016):

naisten A1-luokka -> miesten A-luokka
naisten A2, A3, B1 ja B2 -> miesten B-luokka
naisten B3-luokka -> miesten C-luokka
naisten C-luokka -> miesten C-luokka

Miesten D-luokkaan eivät naiset saaosallistua.

 

Edustusmääräys

 

Sarjasiirron yleisessä sarjatenniksessä (sis. Tennisliigan) voi tehdäkäsittelymaksua vastaan 1.5.-30.6 ja 1.9.-31.12 mikäli pelaaja ei ole kokaudella pelannut muussa joukkueessa ja vanha seura hyväksyy siirron. Nämäsiirrot tulee ilmoittaa sähköpostilla kilpailupäällikölle.

 

Tennisliiga, sarjatennis ja Harrasteliiga

 

Jokaisesta sarjan otteluvoitosta tulee pistetaulukkoon yksi piste.Esimerkiksi miesten yleisessä sarjatenniksessä on jaossa neljäpistettä/sarjaottelu.

 

Sisäsarjassa miesten 1-divisioonaan sallitaan ulkolaiset pelaajat kutenTennisliigassa.

 

Kurinpito

 

Kurinpitoa ja vastalausetta koskevat määräykset on kirjattu uudelleen jasinne on tehty muutoksia. Lue läpi kokonaisuudessaan!

 

Ranking

 

Tennisliigassa ja SM-liigacupissa kierroskerroin on 1,1 ja 1-divisioonassa1.05.

 

Pistelaskennassa tullaan ottamaan huomioon jatkossa 12 parastavoittotulosta ja jakajana on minimissään 4.

 

5.      NAISET MIESTEN LUOKISSA

Kuten edellä lukee, onkilpailutoimikunta päättänyt tiukentaa naisten/tyttöjen osallistumisoikeuttamiesten/poikien luokkiin. Lähtökohtana on ollut, että tätäosallistumisoikeutta tarvitaan naisten puolella kovien otteluiden jamaantieteellisten haasteiden vuoksi. On kuitenkin havaittu, että rajat joillanaiset pääsevät miesten luokkiin eivät ole olleet aivan kohdallaan.

Naisen taso suhteessa miesten luokkiin (muutokset astuvatvoiman 1.6.2016):

naisten A1-luokka -> miesten A-luokka
naisten A2, A3, B1 ja B2 -> miesten B-luokka
naisten B3-luokka -> miesten C-luokka
naisten C-luokka -> miesten C-luokka

Miesten D-luokkaan eivät naiset saa osallistua. Sama koskeemiesten E-luokkaa kun se muodostetaan 1.1.2017.

Naistenniksen kannalta on erittäin tärkeää, että naisetosallistuvat ensisijaisesti omiin luokkiinsa.

 

6.      ILMOITTAUTUMISKÄYTÄNTÖ

Kilpailutoimikunta on saadun palautteen perusteellapäättänyt palauttaa ilmoittautumiskäytännön Ässään ennalleen. Viimeistään1.6.2016 tulevat kaikki ilmoittautumiset näkymään Ässässä avoimesti kaikille.

 

7.      TYKKIMÄKI

Kaudella 2015-2016 Tykkimäki Tourilla pelasi yli 1000 lasta.Onneksemme Tykkimäki Tour jatkuu myös kaudella 2016-2017. Toivomme jälleen,että seurat hakevat näitä mini- ja miditenniksen kisoja järjestettäväkseen.Hakemukset allekirjoittaneelle sähköpostilla. Alla ajankohdat. Muutama kilpailuon jo myönnetty. Toivon, että ne alueet joilla on aluekoordinaattori,ilmoittavat nämä kilpialut keskitetysti.

 

Tykkimäki Tour 2016-2017

           
             

Alue

15.10. tai 16.10

26.11. tai 27.11

21.1. tai 22.1

11.2. tai 12.2

18.3. tai 19.3

8.4. tai 9.4.

Pohjois-Suomi

           

Länsi-Suomi

 

J-Ten

       

Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi

           

Häme ja Keski-Suomi

           

Lounais-Suomi

           

Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

HyTS

GT

TTS

 

Lo-Te

 
             

8.      KANSALLISET KILPAILUT AJALLE1.9.-31.12.2016

Kilpailut ajalle 1.9.-31.12.2016 myönnetään siten, että nenäkyvät Ässässä viimeistään 17.5. Käyttehän tämän jälkeen ensitilassatäydentämässä kilpailukutsut kuntoon. Mikäli haluatte kerätä kilpailumaksutÄssän kautta, muistakaa lisätä osallistumismaksun suuruus jokaisen luokan alleerikseen.

Pelaajat ovat toivoneet, että kilpailukutsussa lukisi myösosoite kentille ja että otteluajat olisivat nähtävillä Ässässä viimeistäänkilpailuviikon tiistaina.

 

9.      KOULUTUKSIA

Tuomarikoulutus ti 24.5.2016klo 17-21 Hyvinkäällä. Ilmoittautumiset viim. 16.5.2016.

Ilmoittautumiset edellä olevaan: raisa.tornroos@tennis.fi

1-tasonkilpailunjohtajakoulutus 7.5.2016 klo9-16, Kemi (ilm. 28.4.2016 mennessä).  Ilmoittautumiset tähänkoulutukseen: mikael.henriksson@hehe.fi

1-tason koulutus 14.5.2016Jyväskylässä. Ilmoittautumiset: ilkka.nyy@gmail.com 5.5.2016 mennessä.

Seurat voivat lisäksi tilata omiakilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko). Niillä alueillajoilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorinkautta.

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: https://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

10.  BUSINESSTENNIS

Uudistunut Business Tennis -tapahtuma keräsi viime syyskuussa Taliin 38 yritysjoukkuetta, joista neljä pelasi naisten sarjassa, 10 miesten avoimessa sarjassa ja 24 miesten harrastesarjassa. Puolitotisten, hauskojen ja välillä tiukkojenkin otteluiden jälkeen oli mukava viettää iltaa palkintogaalassa hyvin syöden ja pelikavereihin tutustuen.

Tänä vuonna Business Tennis järjestetään torstaina 22. syyskuuta ja paikkana on tuttu Talin Tenniskeskus. Ilmoittautuminen on alkanut!

Juhannukseen mennessä ilmoittautuneiden kesken arvomme VIP-lippupaketin heinäkuun Tampere Openiin. Paketti sisältää liput kahdelle hengelle kahdelle päivälle ja yhden yön majoituksen.

Business Tennis -tapahtuma maksaa 500 €/joukkue, ja seuraavat joukkueet samasta yrityksestä 350 €/joukkue. Osallistumismaksu sisältää aamiaisen ja lounaan, osallistumislahjan sekä Business Tennis -iltagaalan.

Voittajat palkitaan matkalla Stockholm Openin ATP-turnaukseen  (sisältäen lennot, majoituksen ja liput).  

Jaa:

Seuraava uutinen: Mailapelit liikuttavat lapsia… →