KIITOS, JARKKO! Upea ura sai tunteikkaan lopun

20.10.2015  |  23:05

 

Jarkko Niemisen uskomaton kaksinpelin ATP-ura sai päätöksensä tiistai-iltana, kun Nieminen taipui kolmieräisessä trillerissä Nicolas Almagrolle erin 2-1 (6-3, 6-7, 4-6). Nieminen oli tiukasti voitossa kiinni toisen erän katkaisupelissä, jonka Almagro vei lopulta nimiinsä 8-6. 

Nieminen oli ottelun ratkettua tunteikas. Suomalaisen tennissuuruuden pää painui pitkäksi aikaa pyyhkeen sisään ennen kuin hän nousi kiittämään yleisöä.

– Minulla oli liikuttunut olo, olen tunteikas ihminen. Ei niinkään siksi, että urani päättyi, vaan siksi, että sain niin uskomattoman kannustuksen yleisöltä, Nieminen kertoi.

– Jos olisin pelannut viimeisen kaksinpelini puolityhjässä hallissa jossain muualla, olisin ehkä pukuhuoneessa tuntenut oloni tyhjäksi, mutta ei minulle olisi tullut tällaista tunnemyrskyä.

Stockholm Open on Niemiselle erityisen rakas, sillä mainion vastaanoton lisäksi hän on yltänyt siellä kolmesti loppuotteluun. 

Almagro oli Niemiselle yllätysvastustaja, sillä hänen kaavion mukainen vastustajansa Daniel Munoz-De La Nava jäi loukkaantumisen vuoksi pois. Samalla vastus koveni alkuperäisestä.

– Vaihdoin vain ajatuksissani Munoz-De La Navan vahvuuksien ja heikkouksien tilalle Almagron. Enemmän tappio harmittaisi, jos olisin pelannut taktisesti toisin. Tietysti minulla on vielä kilpailuvietti jäljellä ja olisi mielelläni jatkanut matseja tässä tunnelmassa, Nieminen kiitteli kannustusta.

– Heti kun tulin Tukholmaan, tuntui kuin olisin tullut kotiin. 

 

Nieminen kohtaa parinsa Johan Brunströmin kanssa nelinpelin ensimmäisellä kierroksella keskiviikkona  Jonathan Marrayn ja Aisam-Ul-Haq Qureshin.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara: Ei häviämisen… →