Kiiski lyö haasteen nuoremmille Turussa, Haavisto ykköspäänahka naisissa

24.8.2023  |  12:10  |  Ennakot

Turussa sijaitseva Jarkko Nieminen Areena täyttyy tulevana viikonloppuna ulkokenttien osalta kotimaan lahjakkaista tennispelureista, kun kyseessä on TEHO Sport Finnish Tour -kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu.

Voitosta käydään tuttuun tyyliin kovaa kamppailua, sillä molemmissa sarjoissa riittää mielenkiintoisia nimiä. Vuosi sitten tapahtuma isännöi sisäkenttien SM-kisoja, joissa kirkkaimmat mitalit pujotettiin naisissa Stella Remanderin (HVS) ja Vesa Ahdin (Smash-Kotka) kaulaan. Ensiksi mainittu Remander on mukana myös tänä vuonna.

Turun FT-kisassa molempien sarjojen voittajat kuittaavat itselleen 1500 euron rahapalkinnon. Lisäksi pienempiä summia on jaossa finalistille sekä välierävaiheeseen selvinneille pelaajille. Turnauksen yhteyshenkilönä toimiva Kimmo Hurme odottaa kisaviikonloppua innolla, vaikka sääennuste onkin lupaillut tulevien tenniskarkeloiden ylle tummia pilviä.

”Hyvien pelien lisäksi odotan myös hyviä kelejä. Vähän on epävakaata luvannut, joten toivoissa olisi että saataisiin ulkona pelata. Kenttien suhteen ei ole ongelmaa, vaikka jouduttaisiinkin siirtymään sisätiloihin”, Hurme totesi.

”Viime vuonna saatiin porukkaa hyvin paikan päälle, toki silloin oli SM-kisat, jotka lisäävät luonnollisesti seurattavuutta. Mutta ajankohtana tämän vuoden kisa on monelle pelaajalle varmasti parempi. Tottakai sitä aina toivoo, että näihin kotimaan pääkisoihin saataisiin mukaan myös niitä nimiä, joita nähdään enemmän ulkomailla.”

Ottelut alkavat perjantaina klo 16.00, lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 10.00.

 

Turnauksen päätöspäivän otteluita sunnuntaina voit seurata Ruutu Urheilun välityksellä. Luvassa on klo 10.00 miesten välierä, aikaisintaan klo 11.00 naisten välierä, klo 14.00 miesten loppuottelu ja perään naisten loppuottelu.

 

KAAVIOT: NAISET | MIEHET
OTTELUOHJELMA

Löytyykö Haavistolle pysäyttäjää naisissa?

Molemmissa sarjoissa riittää kovia tekijöitä, jotka varmistavat omalta osaltaan sen, että rima on asetettu korkealle. Naisissa niihin kuuluvat ykkössijoitetuksi nimitetty Ella Haavisto (TaTS) sekä kiertueen kärkikahinoissa usein viihtynyt Clarissa Blomqvist (HTK). Lisäksi viime vuoden voittaja Remander tarjoaa taatusti kovan vastuksen mainitulle kaksikolle.

Haavisto lähtee viikonlopun koitokseen suhteellisen selvänä ykkössuosikkina. Kaaviossa hän kohtaa voittajan otteluparista Siri NybergVeera Selänne, joista molemmat saivat turnaukseen villin kortin. Viimeksi mainittu Selänne saattaa hyvinkin kerätä silmäpareja paikan päälle jo pelkästään sukunimensä puolesta. Tenniksen taitoja jääkiekkolegenda-isänsä opastuksella harjoitteleva Selänne esiintyi edukseen jo heinäkuussa pidetyssä FT-osakilpailussa Hangossa, mutta matka kohti kotimaan tähtikaartia on luonnollisesti vasta alussa.

”Itse en ole henkilökohtaisesti nähnyt koskaan Veeraa pelaamassa livenä, ainakaan Turussa ei ole ollut. Mutta sen verran olen hänestä kuullut, että on ihan potentiaalinen peluri”, Hurme kommentoi.

Haaviston pahimpiin uhkaajiin kuuluvat Blomqvistin ja Remanderin lisäksi myös Emelie Gabran (ÅLK) sekä Savitaipale Openissa mukana ollut Venla Ahti (Smash-Kotka) Naisten voittotaistelussa olennainen kysymys kuuluukin se, että onko kiertueella järjestäen varsin vakuuttavaa peliä esittänyt ja ulkokenttien hallitsevana mestarina häärivä Haavisto yllätettävissä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kiiski luottaa alakierteeseensä

Miehissä ykkössijoitetun viittaa kantaa Turussa harteillaan ikinuori Lauri Kiiski (TaTS), jonka tavoitteena on raivata tie aina sunnuntain finaaliotteluihin. Viime vuonna Kiiskin taival katkesi SM-kisoissa harmittavasti puolivälierävaiheeseen, jossa Santtu Leskinen (GT) oli lopulta parempi erin 3-6, 6-4, 6-3. Kiiski lähtee tulevan viikonlopun kisaan tuttuun tyyliinsä hyvillä mielin ja omiin vahvuuksiinsa luottaen.

”Hyvällä fiiliksellä mennään kisaamaan. Ulkona ei ole tullut hirveästi nyt kisattua, mutta toivottavasti nyt päästään kunnolla pelaamaan. Treenitkin ovat sujuneet kaikin puolin mukavasti. Voin sanoa, että alakierre on kunnossa”, leppoisasti mutta sopivalla vakavuudella edelleen kilpailuihin suhtautuva Kiiski kommentoi.

Lokakuussa 43 vuotta täyttävä konkari on varmasti monelle miesten kaaviossa tuttu vastus, mutta peliäly ja rutiinitaso riittävät yhä lyömään monelle nuoremmalle pelurille luun kurkkuun. Kiiskin ohella kärkisijoitettuihin pelaajiin kuuluvat kiertueen kestomenestyjä Oskari Eerola (LVS), Leevi Säätelä (HVS) sekä Hermanni Tiainen (Smash). Oman yllätysmahdollisuutensa ovat valmiita lyömään myös August Ehrnrooth (HLK) ja Ristomatti Lanne (TaTS).

Ottelut alkavat perjantaina klo 16.00, lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 10.00.

 

Turnauksen päätöspäivän otteluita sunnuntaina voit seurata Ruutu Urheilun välityksellä. Luvassa on klo 10.00 miesten välierä, aikaisintaan klo 11.00 naisten välierä, klo 14.00 miesten loppuottelu ja perään naisten loppuottelu.

 

KAAVIOT: NAISET | MIEHET
OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tutustu tennisseurojen avoimiin… →