Kevin Anderson Talissa viikonloppuna

8.4.2008  |  18:00

Suomi-Etelä-Afrikka Davis Cup-ottelussa 11.-13.4. Helsingissä

Suomen ja Etelä-Afrikan joukkueet ovat harjoitelleet Talin tenniskeskuksen kymppikentällä Helsingissä sunnuntaista lähtien. Maat kohtaavat 11-13.4. Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Tiistaina joukkueet olivat suomalaismedian edessä. Vierasjoukkueen pelaajista suurimman huomion keräsi kaksimetrinen 21-vuotias Kevin Anderson, joka on ollut vajaan vuoden ammattilaisena. Hän pelasi kolme vuotta (2005-07) Illinoisin yliopiston tennisjoukkueessa, nyt hänen ATP-rankinginsa on 110, nelinpelissä 377, ja nimi on tennisfaneille tuttu, voittihan hän Miamin ATP Masters-sarjan turnauksen toisella kierroksella ATP-rankinglistan kolmosen, Novak Djokovicin, pari viikkoa sitten.
-Sen voiton jälkeen tuntui, että kaikki tunnistavat minut, kertoi Anderson. – Matka pukuhuoneesta harjoituskentälle kesti puoli tuntia, kun kaikki halusivat nimikirjoituksen tai jutella kanssani. Myös sponsorit lähestyivät.
– Puhumattakaan tytöistä, kiusasivat Etelä-Afrikan joukkueen muut pelaajat Andersonia.
-Voitto Djokovicista tuli hyvällä pelillä ja se antaa uskoa jatkossakin. Olihan se ensimmäinen voittoni top ten-pelaajasta, sanoi Anderson. -Pelissäni on toki paljon parannettavaa, olen vasta urani alussa.
-Jännä juttu, mutta usein luullaan kaikkien pitkien pelaajien nousevan heti syötöstä verkolle. Tiedän monia pitkiä pelaajia, jotka ovat hyviä takakentälläkin.
Maaliskuun alussa Anderson eteni karsinnoista Las Vegasin ATP-turnauksen loppuotteluun voitettuaan matkan varrella Michael Llodran, häntä vielä pidemmän John Isnerin, Jevgeni Korolevin ja Robby Gineprin. Loppuottelun hän hävisi toiselle karsijalle, USAn Sam Querreylle.
-Nämä ovat hyviä merkkejä tenniksen kannalta, totesi Rik de Voest, joka todennäköisesti pelaa Etelä-Afrikan kakkosena tulevana viikonloppuna. – Federer ja Nadal eivät ole itseoikeutettuja voittajia, vaan monet nuoret pelaajat pystyvät nousemaan karsinnoistakin turnausvoittoihin.

Maaotteluita ei voiteta paperilla

Etelä-Afrikan joukkueen kapteeni John-Laffnie de Jager oli kahdeksan vuotta sitten ATP-nelinpelin rankingissa sijalla 11. Omassa joukkueessaan hänellä on vallan mainio nelinpelipari: Jeff Coetzee (ATP-nelinpeliranking 20) ja Wesley Moodie (ATP-nelinpeliranking 28). Pari eteni viime viikolla Miamin ATP Masters-sarjan turnauksen välieriin, jossa he hävisivät turnauksen lopullisille voittajille, Bryanin kaksosille. Vuoden alussa he olivat Dohassa loppuottelussa ja Australian avointen välierissä.
Kumpikin on pelannut nelinpeliä muittenkin parina, Moodie voitti mm. Wimbledonin miesten nelinpelin vuonna 2005 Australian Stephen Huss parinaan, mutta tänä vuonna he tavoittelevat paikkaa Pekingin olympiatenniksessä.
-Kova ottelu meillä on edessä, sanoi de Jager. – Keskitymme otteluun kerrallaan. Maaotteluita ei voiteta paperilla.

Vasta torstaisen arvonnan jälkeen tiedetään, ketkä de Jager nimeää Suomi-otteluun.
Silloin paljastuu myös Suomen kapteeni Kim Tiilikaisen valinnat.
-Etelä-Afrikka on varmaan II ryhmän pahin mahdollinen vastus tasaisine joukkueineen, sanoi Tiilikainen. –Lupaamme puolestamme olla paha vastus heille.
Talin keskuskentän GreenSet –pinnoite maalattiin uudelleen pääsiäisen jälkeen ja se teki alustan hieman aiempaa hitaammaksi.
-Kovasta kentästä ei tietenkään saada yhtä hidasta kuin massakenttä, mutta on tämä aiemmasta hidastunut, totesi ykköstykkimme Jarkko Nieminen.
-Nyt on jälleen normaali, hyvä fiilis, totesi Nieminen. – Pari kuukautta meni piloille. Helmikuun vaivasi virus ja maaliskuussa olin vielä toipilas. Liikuin huonosti ja olin hidas.
Joukkueen ensikertalainen, Henri Kontinen, on sopeutunut tiimiin mainiosti.
-Hyvää treeniä on tullut, kiitteli Kontinen. – Hienoa oli päästä DC-joukkueeseen mukaan.
Sekä Juho Paukku että Timo Nieminen ovat tottuneita DC-pelureita.
-Joka pisteestä tapellaan, lupasi Paukku.

Suomi – Etelä-Afrikka –ottelun pääsylippujen ennakkomyynti on Lippupalvelussa. Talin 1300:sta istumapaikasta on puolet jo mennyt. Perjantaina lippuja on myynnissä ovelta.

Perjantaina ottelut alkavat klo 15, lauantaina klo 14 ja sunnuntaina klo 13.

  • Lippupalvelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Heini Salonen Fed… →