Ketolalle viides Challenger-voitto

29.11.2004  |  10:00

Dlouhy kukistui kolmessa erässä

Tuomas Ketola otti uransa viidennen ATP Challenger-turnausvoiton sunnuntaina Prahassa 25.000$+H turnauksessa. Hän kukisti loppuottelussa 19-vuotiaan tshekki Lukas Dlouhyn, jonka seura tämän kisan myös järjesti. Dlouhy tuli tutuksi viikkoa aikaisemmin Helsingissä pelatusta IPP Openista, jonka finaalissa hän hävisi Hollannin Peter Wesselsille kolmessa erässä.
Prahan turnauksen finaali on kuin IPP Openin toisinto: Dlouhy voitti lähes virheettömällä pelillä ensimmäisen erän, johti toista erää, mutta alkoi tehdä virheitä ja kolmas erä menikin sitten vastustajalle.
Prahassa Dlouhy vei ensimmäisen erän 6-1 ja johti murrolla toista 4-3. Sitten alkoivat virheet – voittokipsiäkö niistä syyttäminen – ja Ketola pääsi jyräämään. Hän vei kuusi peliä putkeen, otti siten toisen erän 6-4 ja johti 3-0 kolmatta, joka päättyi lopulta hänelle 6-3.
– Dlouhy syötti ja palautti erinomaisesti ottelun alussa, mutta toisessa erässä sain syöttöni ja peruspelini kulkemaan, kertoi Ketola puhelimessa .
Ketola sai voitosta 50 ATP-pistettä, jotka nostivat häntä 61 sijaa. Maanantaina julkaistulla ATP-listalla hänen rankinginsa on 237. Voitto toi Ketolalla 7.200 dollaria.
Prahan turnausvoitto on hänen uransa viides ATP Challenger-voitto. Ensimmäinen tuli vuonna 1997 Israelissa ja edellinen viime vuonna Uzbekistanissa. Kahden kisan palkintosumma on ollut 50.000$, kolmen 25.000$, mutta koska näissä on ollut ns. hospitality eli järjestäjä on maksanut pelaajien majoittumisen, on kaikkien kisojen pistearvot olleet samat.
Tällä viikolla Ketola pelaa Milanossa 50.000$+H ATP Challenger-turnausta, jonne hän olisi joutunut karsimaan. Niiden aikana hän pelasi vielä Prahassa, joten hän sai ns. SE –paikan pääsarjaan, kuten Dlouhykin. Ketola kohtaa ensimmäisellä kierroksella Dieter Kindlmannin, jonka voitti Prahan välierissä lauantaina 7-6(4) 3-6 6-2.