Kesän kilpailut käynnistyvät – parhaat vinkit kilpailuihin ilmoittautumiseen ja pelikentille

8.6.2022  |  16:55  |  Artikkeli

Kesän kilpailut käynnistyvät ympäri Suomen ja pelaajien kiinnostus kilpailuja kohtaan kasvaa. Näillä vinkeillä teet kilpailemisesta sujuvaa sekä itsellesi että kanssa pelaajille. Huomioithan ilmoittautuessasi ja osallistuessasi kilpailuihin alla olevat viisi vinkkiä:

Voit ilmoittautua ja osallistua vain yhteen samanaikaiseen kilpailuun

Kilpailumääräysten mukaan pelaaja ei saa ilmoittautua ja osallistua kahteen tai useampaan samanaikaiseen kilpailuun. Vetäytymiset kilpailuista aiheuttavat vaivaa kilpailunjärjestäjille ja ovat ikäviä myös vastustajille. Varaamalla paikkoja useammasta kilpailusta, rajoittaa myös muiden kilpailumahdollisuuksia.

Useampaan kilpailuun ilmoittautumisesta, ja etenkin vetäytymisestä kilpailusta toisen kilpailun vuoksi arvonnan jälkeen, voidaan antaa kilpailumääräysten mukaisesti rangaistus.

Tennisliitto on ongelmaan liittyen ottanut käyttöön e-robotin, joka tarkistaa päällekkäisiä ilmoittautumisia ja lähettää näistä viestin pelaajalle ja kilpailunjohtajille. E-robotti osaa tulkita päällekkäisyydet silloin kun kilpailunjohtaja hakee ilmoittautumiset Planner-ohjelmaan. Suosittelemmekin tästä johtuen kilpailunjohtajille hakemaan ilmoittautumisia useampaan kertaan ennen ilmoittautumisajan päättymistä.  

Ilmoittautumisajan aikaleiman muuttuminen

Useat kilpailunjärjestäjät rajaavat kilpailuunsa osallistujamääriä/luokka. Muistutamme, että pelaajan ilmoittautumisen aikaleima muuttuu aina, kun hän aloittaa tekemään ilmoittautumiseensa päivityksiä. Esimerkiksi lisäämällä aikatoiveen lisätietoihin tai ilmoittautumalla lisäksi toiseen luokkaan, muuttaa järjestelmä alkuperäistä aikaleimaa ja järjestys sisäänpääsyssä muuttuu. Kilpailumääräysten mukaan kilpailunjärjestäjälle merkitsevää on Planner-ohjelmistossa edellä mainitun kuvauksen perusteella muuttuva/näkyvä ilmoittautumisaika. Suosittelemme siis hoitamaan ilmoittautumisen kerralla kuntoon. 

Ajoissa kilpailupaikalle

Turnauspaikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Ensimmäiseksi pelaajan kannattaa vahvistaa paikalla olo kilpailukansliassa. Samalla pelaaja voi tiedustella otteluiden aikataulua sekä pelijärjestystä. Sen jälkeen pelaajalle jää aikaa valmistautua otteluun ja lämmitellä huolellisesti. 

Positiivista urheilumieltä

Kilpailussa tärkeää on positiivinen ja reilu asenne. Kilpailuissa on hyvä muistaa kunnioitus vastapelaajia sekä peliä kohtaan. Hyvään urheiluhenkeen kuuluu rehellisyys, sääntöjen noudattaminen sekä vastustajan kiittäminen ottelun päättyessä. Mikäli kinkkisiä tilanteita esiintyy ottelun aikana, pelaaja voi kääntyä kilpailunjohtajan puoleen. Katsomosta ei puututa pelitapahtumiin. 

Nestettä helteisiin peleihin

Kesällä pelaajat pääsevät nauttimaan lämmöstä ja auringosta ulkokentillä. Samalla kuitenkin tulee muistaa entistä tarkemmin pitää huolta nesteytyksestä ja ravinnosta. Veden säännöllinen nauttiminen erityisesti helteellä on tärkeää, ettei nestehukka yllätä. Samalla auringon paahtaessa on hyvä lisätä aurinkorasvaa säännöllisesti suojatakseen ihoa. 

Nautinnollisia kesäpelejä kaikille! 

Jaa:

Seuraava uutinen: Ihmisoikeusliitto: urheilussa on… →