Kesän kansainvälisten nuorten arvokilpailuiden pelaajavalintoja julkaistu

25.5.2023  |  14:47  |  Ennakot

Kesän 2022 P12 Summer Cup -joukkue

Kesällä pelattaviin kansainvälisiin nuorten arvoturnauksiin on tehty lisää pelaajavalintoja.

Ensimmäiset valinnat julkaistiin 20.4., kun 14-vuotiaiden Summer Cup joukkueisiin valittiin suoraan kolme pelaajaa. Loput pelaajista valittiin valintakilpailun perusteella.

12-vuotiaiden Summer Cup joukkueisiin suorat pelaajavalinnat suoritettiin 24.5. Sekä tyttöjen että poikien joukkueisiin valittiin suoraan kaksi pelaajaa. Loput pelaajat valitaan valintakilpailun tulosten perusteella. Muiden ikäluokkien ja tapahtumien osalta suorat valinnat julkaistaan myöhemmin keväällä sekä kesällä.

Suomen nuorten maajoukkueet osallistuvat kesän aikana seuraaviin arvokilpailuihin: Summer Cup, henkilökohtaiset EM-kilpailut ja Nuorten Olympiafestivaalit

Summer Cup on joukkuemuotoinen EM-kilpailu, johon Suomen joukkueet osallistuvat 12-, 14- ja 16-vuotiaiden ikäluokissa. Joukkueeseen valitaan yhteensä kolme pelaajaa. Henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin valitaan jokaiseen ikäluokkaan kaksi poikaa ja tyttöä, jotka osallistuvat kaksinpeliin ja parina nelinpeliin. Lisäksi mukaan nuorten Olympiafestivaaleille valitaan kaksi poikaa ja tyttöä, jotka osallistuvat kaksinpeliin, nelinpeliin ja sekanelinpeliin. Alla lisätietoa kilpailuiden ajankohdista sekä valintojen aikatauluista.

SUMMER CUP
NUORTEN EM-KILPAILUT
NUORTEN OLYMPIA FESTIVAALIT

12-vuotiaiden Summer Cup

Alle 12-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 27.-30.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 10.-13.8. pelattaviin lopputurnauksiin. Tyttöjen karsintalohko pelataan Istanbulissa Turkissa ja poikien Dijonissa Ranskassa. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Tyttöjen joukkueeseen on valittu suoraan Sonia Sirenius (HVS) ja Vanessa Lagerlöf (Smash) ja poikien joukkueeseen Adam Napari (HVS) ja Mikael Lehtinen (HVS). Sirenius ja Napari ovat valittu joukkueeseen 12-vuotiaiden SM-kilpailuiden kaksinpelin tulosten perusteella sekä Lagerlöf ja Lehtinen kansainvälisen menestyksen perusteella (valintakriteerit).

Jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 12.-15.6. pelattava 12-vuotiaiden Fazer JGP.

14-vuotiaiden Summer Cup

Alle 14-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 2.-4.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 7.-9.7. pelattaviin lopputurnauksiin. Tyttöjen karsintalohko pelataan Sobotassa Puolassa ja poikien Valenciassa Espanjassa. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Tyttöjen joukkueeseen valittiin suoraan Milla Kotamäki (TaTS) ja poikien joukkueeseen Aatu Niemelä (Smash) ja Alex Tuomolin (HVS).  Jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistiin karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu oli 20.-22.5. pelattava 14-vuotiaiden Fazer JGP. Tyttöjen joukkueeseen valittiin kilpailun finalistit Amanda Nicol (V-P) ja Stella Sirenius (HVS) sekä varapelaajaksi Annika Ali (EVS). Poikien joukkueeseen valittiin kilpailun voittaja Kaius Ketola (HVS) ja varapelaajaksi finalisti Lukas Korsström (GT).

14-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 14-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 31.5. mennessä valintakriteerien mukaisesti.

Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kaksi ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 15.-17.6. pelattava 14-vuotiaiden Fazer JGP. Karsintakilpailussa joukkueeseen valittavien pelaajien määrä ilmoitetaan kilpailukutsussa, kun suorat pelaajavalinnat on julkaistu.

15-vuotiaiden Nuorten Olympiafestivaalit 23.-29.7.2023

14-15-vuotiaiden Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit (EYOF kesäkisat) pelataan 23.-29.7. Tennisliitto esittää Olympiakomitealle kilpailuun valittavaksi kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, joka on tenniksessä joukkueen maakohtainen maksimi osallistujamäärä. Kaksinpelin lisäksi turnauksessa pelataan myös nelinpeli ja sekanelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat pareina.

Suomen Tennisliitto tekee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikölle ehdotuksen valittavista pelaajista Olympiakomitean valintajärjestelmän ja -kriteerien sekä lajikohtaisten kriteerien mukaisesti. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö tekee ja julkaisee pelaajavalinnat 10.7.2023 mennessä.

Joukkueeseen valittavalla urheilijalla on oltava Suomen kansalaisuus, ja hänen tulee olla syntynyt vuonna 2008 tai 2009. Suorat pelaajavalinnat ehdotettavaksi Olympiakomitealle tehdään 13.6.2023 mennessä valintakriteerien mukaisesti. Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kaksi, järjestys jäljellä olevista ehdotuksista joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten
perusteella. Karsintakilpailu pelataan 26.6. alkavalla viikolla. Lähtökohtaisesti ottelupäivät ovat 29.-30.6. ja pelipaikka Vierumäki. Ottelupäivät ja pelipaikka vahvistetaan 13.6. mennessä, kun osallistuvat pelaajat sekä heidän mahdollinen osallistumisensa yleisiin SM-kilpailuihin ja 14-vuotiaiden Summer Cup -turnaukseen on tiedossa.

16-vuotiaiden Summer Cup

Alle 16-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 26.-28.7. tai 2.-4.8., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 7.-9.8.2023 pelattaviin finaaleihin. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 31.5. mennessä valintakriteerien mukaisesti. Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kolme ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 4.-6.7. pelattava 16-vuotiaiden Fazer JGP. Karsintakilpailussa joukkueeseen valittavien pelaajien määrä ilmoitetaan kilpailukutsussa, kun suorat pelaajavalinnat on julkaistu.

16-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 16-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina.

Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 31.5. mennessä valintakriteerien mukaisesti. Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kaksi ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 12.-14.6. pelattava 16-vuotiaiden Fazer JGP.

18-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 18-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina.

Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 31.5. mennessä valintakriteerien mukaisesti. Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kaksi ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 19.-21.6. pelattava 18-vuotiaiden SM-kilpailu.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 21/2023 – →