Kaukovalta ja Vasa avasivat kesäkautensa Kuopion juhlakisassa

18.6.2018  |  13:11  |  Raportit

Teksti Riitta Närhi, kuva Sami Närhi

60 vuotta kisoja Väinölänniemellä oli KTS:n juhlakansallisten aihe 14.-16.6. Kuopiossa. Miesten avoimen luokan finaalissa nähtiin Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa.

– 2.060 euroa! Isoin palkintosumma, mitä olen ikinä voittanut, riemuitsi HVS:n Patrick Kaukovalta Kuopiossa voitettuaan miesten avoimen kaksinpelin finaalissa ÅLK:n Eero Vasan 6-1, 6-3.
Tuon komean summan kisojen pääluokan voittajalle oli kerännyt Kuopion Tennisseura. 87-vuotias KTS järjesti ensimmäiset tenniskisat Väinölänniemen uusilla tenniskentillä 60 vuotta sitten, kesällä 1958. Väinölänniemi on yksi maamme vanhimmista kaupunkipuistoista; puisto täyttää tänä vuonna 160 vuotta.

KTS:n juhlakisoissa oli sata osallistujaa ja kisoissa pelattiin kolmena päivänä 140 ottelua.
Miesten avoin kaksinpeliluokka oli kerännyt nimekkään osallistujakaartin. Neljä kärkisijoitettua olivat Kaukovalta (1), Vasa (2), HyTS:n Sami Huurinainen (3) ja TCT:n Jason Sormunen.
Vasa selvitti tiensä loppuotteluun vain kahdeksan geimiä menettäen eikä Kaukovallallakaan ollut vaikeuksia ennen välieriä, jossa Huurinainen laittoi hänet testiin: vei ensimmäisen erän 6-2 ja piti toisen erän tasaisena. Kaukovalta voitti sen tie-breakissa (7-5) ja sitten ratkaisevan erän 6-2.
-Samilla ei matsipalloja ollut, mutta hattua nostan. Hän on sentään minua 10 vuotta vanhempi, totesi  Kaukovalta. No, oikeasti miehillä on ikäeroa 17 vuotta. Huurinaisella on tunnetusti taitoa ja halua haastaa nuorempiaan.

Loppuottelussa Patrick Kaukovalta pelasi parasta peliään, mutta Vasan syöttö ei kulkenut lainkaan ensimmäisessä erässä.
-En päässyt peliin mukaan ollenkaan, harmitteli Vasa. – Toinen erä oli jo paljon parempaa, minulla oli breikkipallojakin, mutta en niissä sitten onnistunut.
Kaukovalta tienasi voitollaan siis 2 060 euroa, Vasa 500 euroa sekä semifinalistit Huurinainen ja Sormunen 250 euroa kumpikin.

KTS:n finalistit pelasivat kevätlukukauden yliopistotennistä USAssa, Kaukovalta Tuscaloosassa University of Alabamassa, jossa jatkaa syksyllä ja Vasa Orlandossa University of Central Floridassa, mutta siirtyy syksyllä Ivy League-yliopistoon, Cornelliin, Ithakassa, New Yorkissa.
Kummankin viime syksy meni loukkaantumisissa, Kaukovaltaa vaivasi selkä, Vasaa murtuma jalkaterässä. Ihan tyytyväisiä nuorukaiset eivät olleet tennikseensä kevätlukukaudella, mutta nyt näyttää jo paremmalta. Kumpikin pelaa kesän kotimaassa, SM-kisoissa, Finnish Tourilla, ITF Futures -kisoissa ja tavoittelee paikkaa myös Aamulehti Tampere Openissa.

Kuvateksti
Sekä Eero Vasa (vas.) että Patrick Kaukovalta olivat ensimmäistä kertaa koskaan Kuopiossa, mutta lupasivat palata. ”Kentät, olosuhteet ja kisat olivat aivan loistavat”, kiittelivät pelaajat.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontiselle uran 20:s… →