Kapteenin kiitos – ”Iloitaan ja nautitaan onnistumisista, mutta ei jäädä paikalleen. Nähdään Malagassa!”

18.9.2023  |  16:48  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, teki historiaa yltämällä maailman 8 parhaan maan joukkoon.

Davis Cup Finalsin finaalivaihe, eli MM-puolivälierät, pelataan Espanjan Malagassa 21.-26.11. Peliareenana toimii Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Suomi kohtaa puolivälierävaiheessa hallitsevan mestarin Kanadan. Tarkka peliohjelma julkaistaan tulevien viikkojen aikana. Avausottelu tulee olemaan tiistai-torstai välillä, välierät perjantai-lauantai ja finaali sunnuntaina.

SUOMI – KANADA, LIPUNMYYNTI

DAVIS CUP FINALS, THE FINAL 8 | MALAGA 21.-26.11.2023
Yläkaavio
Kanada – Suomi
Tsekki – Australia

Alakaavio
Hollanti – Italia
Iso-Britannia – Serbia

Kapteenin kiitos

Yhdessä. Uskon, uskomme. Suomalainen tennis on nousukiidossa.

Näin kirjoitin tammikuussa, kun valmistauduimme kohtaamaan Argentiinan MM-karsintaottelussa. Espoo Metro Areena täyttyi tuolloin lähes 10 000 katsojan voimin todistamaan voittoamme ja pääsyä Davis Cupin 16 parhaan maan lopputurnaukseen.

Saavutimme yhden unelmistamme; pelata maailman parhaiden kanssa. Split oli uskomaton kokemus. Nyt olemme jo maailman kahdeksan parhaan maan joukossa. Se kruunautui 3-0 voitolla Yhdysvalloista lauantai-iltana. Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta tämän luokan saavutus näin kilpaillussa globaalissa lajissa on jotain todella suurta.

Itse ja koko joukkueemme arvostamme suuresti saamiamme onnitteluita sekä huomionosoituksia. Onnitteluita on tullut ja tulee häkellyttävän paljon.

Haluan kiittää tietysti joukkuettamme ja heidän taustajoukkojaan lähtien perheistä ja valmentajista. Kaikki pelaajamme osaavat nauttia ja iloita matkastamme (huumoria ei puutu) sekä kentällä he saavat itsestään aina parhaansa irti kerta toisensa jälkeen. Kiitos myös valmennuksen aisapari Henkka; myös kentän ulkopuolella joukkueen fysiot, Joni ja Mikko, sekä lääkäri, Petri, ovat aina valmiina. Kiitos!

Iso kiitos myös Tennisliitolle ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille matkassa mukana olleille. Vuodesta 2018 lähtien, kun aloitin kapteenina, on löytynyt tukea, kannustusta, luottamusta ja vapautta toimia sekä tavoitella unelmiamme.

Erityiskiitos menee teille, eli koko suomalainen tenniskansa. Koemme yhdessä upeita asioita. Nimenomaan yhdessä. Splitissä noin 300 kannattajaa käänsi asetelman kotiotteluiksi; se oli merkittävä ja merkityksellinen asia. Lisäksi etäseuraajat olivat vahvasti läsnä. Olomme oli kotoisa.

Nyt tavoittelemme unelmiemme unelmaa: koko Davis Cupin voittoa, eli maailman mestaruutta.

Iloitaan ja nautitaan onnistumisista, mutta ei jäädä paikalleen. Nähdään Malagassa!

– Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Sisäkauden sarjatenniksen seurasiirrot… →