Kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto jäi vielä odottamaan Virtasta

23.2.2020  |  11:27  |  Raportit

Vahvassa vireessä oleva Otto Virtanen on turnauksen ennakkossuosikkeja ykköseksi sijoitetun Harri Heliövaara kanssa

Otto Virtanen, 18, pelasi ensimmäistä kertaa urallaan $25,000 ITF-turnauksen loppuottelussa Kazakstanissa. Ensimmäinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto jäi vielä saavuttamatta, kun japanilainen Yuta Shimizu vei voiton jännitysnäytelmän päätteeksi 4-6, 7-5, 3-6.

Virtanen aloitti turnauksensa karsinnoista ja kahdella voitolla hän selvitti tiensä pääsarjaan. Suomalaiskarsija jatkoi vakuuttavia otteitaan myös pääsarjassa edeten kolmella voitolla välieriin. Virtasen tieltä sai väistyä muun muassa turnauksen neljänneksi sijoitettu Denis Yevseyev (ATP-356) – lue lisää suomalaisen matkasta välieriin täältä.

Välierässä asettui vastaan 19-vuotias venäläinen Savriyan Danilov (ATP-579). Vahvat peruslyönnit ja hyvä syöttötyöskentely vei Virtasen ensimmäistä kertaa urallaan $25,000 ITF-turnauksen loppuotteluun luvuin 6-4, 6-4.

– Koko välierä oli minulta tasaista työskentelyä. Ei tullut vastaan suurempia ongelmia ja sain varmalla pelillä hoidettua ottelun kotiin, kommentoi Virtanen.

Loppuottelussa asettui vastaan kolmanneksi sijoitettu japanilainen Yuta Shimizu (ATP-344). Avauserässä Virtanen nappasi yhden murron, mutta valitettavasti vastustaja otti yhden enemmän ja sitä myötä erän 6-4. 20-vuotias japanilainen onnistui murtamaan suomalaisen syötön heti toisen erän alkuun ja hän karkasi jo tuplamurrolla 5-1 johtoon. Virtanen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nappasi murrot takaisin ja tuli tasoihin 5-5. Kirivaihde pysyi päällä tämänkin jälkeen ja suomalaisen ihmenousu pakotti ratkaisun kolmanteen erään 7-5.

Ratkaisevassa erässä ei nähty toisen erän tapaan useita murtoja. Erän kahdeksannessa pelissä nähtiin ainoa murto ja ottelun ratkaisu – murrossa onnistui Shimizu ja heti perään japanilainen syötti turnausvoiton itselleen erin 6-4, 5-7, 6-3.

– Tänään ei ollut minun paras päiväni ja vastustaja osasi hyödyntää tämän. Hän löi palloa enemmän kenttään ja tarkemmin kuin itse tein. Nyt on kuitenkin oikea suunta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi Virtanen.

Kahden viimeisen viikon aikana Virtanen pelasi Kazakstanissa kaksi turnausta, joista saldona oli kaksinpelin finaali- ja puolivälieräpaikka. Virtaselle kertyi arvokasta kokemusta ja paljon pelejä – yhteensä kymmenen kaksinpelivoittoa.

– Hyvät kaksi viikkoa ja oppia kertyi. Näiden viikkojen aikana huomasi, että ei ole vain yhtä pelityyliä, jolla voi voittaa. Jokaisen ottelun sisälläkin pelityyliä voi muuttaa ja sitä kautta kääntää ottelun edukseen.