Kaksinpelaajat Cerundolo ja Cachin sekä nelinpelaajat Molteni ja Gonzalez nimetty Argentiinan joukkueeseen

6.1.2023  |  18:38  |  Ennakot

Loppiaisena julkaistiin Argentiinan joukkueen ensikiinnitykset tulevaan Davis Cup -maaotteluun.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Suomi kohtaa Argentiinan Espoo Metro Areenassa 4.-5.2.2023. Argentiinan kapteeni Guillermo Coria nimesi joukkueeseensa neljä pelaajaa: kaksinpelaajat Francisco Cerundolo (ATP-30) ja Pedro Cachin (ATP-57) sekä nelinpelaajat Andres Molteni (ATP-38) ja Maximo Gonzalez (ATP-45).

Vierailjat näyttävät saapuvan Espooseen ilman ykköspelaajaansa Diego Schwartzmania (ATP-25); joukkue voi täydentää rivejään vielä viidennellä pelaajalla.

– Heillä on vielä yksi nimeämättä, joten paljonkin saattaa olla vielä auki. Joka tapauksessa on heillä laadukas joukkue. Varmasti heidän kapteeninsa on valinnut parhaat mahdolliset pelaajat edustamaan maataan, kommentoi Porsche Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen.

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori (ATP-40), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-11), Otto Virtanen (ATP-175), Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-143) ja Eero Vasa (nelinpelin ATP-349). Lisäksi kapteenin tukena kentällä ja sen laidalla ovat Henri Kontinen ja fysioterapeutit Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

– Voittavalla ja tutulla joukkueella jatketaan. Jokainen pelaajamme menee omalla urallaan eteenpäin, ja tähän yhdistettynä pitkä yhteinen historiamme, on meillä valmis ja kova joukkue kasassa. Haemme unelmaamme, eli paikkaa MM-kisoissa.

Suomen ja Argentiinan ottelun panoksena on paikka 16 maan Davis Cup Finals -lopputurnauksessa, eli MM-turnauksessa, jonka lohkovaihe pelataan 12.-17.9.2023.

Argentiina on erittäin kova tennismaa, joka on onnistunut voittamaan Davis Cupin kerran vuonna 2016. Lisäksi joukkue on ollut finaalissa neljästi 1981, 2006, 2008 ja 2011. Tällä hetkellä vierailijat löytyvät maailmanlistalta sijalta 15 ja Suomi 28.

Argentiina hävisi vuoden 2022 Davis Cup Finals -turnauksessa kolme alkulohko-otteluaan. Suomi astelee tulevaan koitokseen Uuden-Seelannin voitto taskussaan.

Kapteeni Nieminen kertoo joukkueen valmistautumisen sujuvan hyvin ja taustajoukkojen valmistelevan tapahtumaa suurella sydämellä.

– Kaikki tahot haluavat tehdä kaikkensa menestyksen eteen; se tuntuu todella hyvältä, kiitos.

Ottelupari alkaa lauantaina 4.2. klo 17.00 kahdella kaksinpelillä; sunnuntain ratkaisupäivänä klo 13.00 alkaen on luvassa nelinpeli sekä yksi tai kaksi kaksinpeliä riippuen maaottelun tilanteesta.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool näytöstyylillä loppuotteluun… →