Junioritiimi Etelä-Amerikassa, blogi 2

9.2.2011  |  09:51

Kolme suomalaisjunioria, Heini Salonen, Herkko Pöllänen ja Santtu Leskinen, osallistuvat Etelä-Amerikassa pelattaviin ITF -kilpailuihin tulevan kuuden viikon ajan. Pelaajat matkasivat viime viikonloppuna harjoittelemaan ja valmistautumaan Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Ensi viikolla alkava kilpailukiertue sisältää Chilen turnauksen lisäksi kilpailut Argentiinassa, Uruguayssa, Paraguayssa ja – kaksi viimeistä – Brasiliassa. Pelaajat kirjoittavat kuulumisiaan Tennisliiton verkkosivuille muutaman kerran viikossa blogina, ja ryhmän valmentaja Saku Siivonen kokoaa tunnelmia viikonloppuna omassa kirjoituksessaan. Seuraa pelaajien tunnelmia ja tuloksia https://www.tennis.fi/ -osoitteesta. Kuvapäivityksiä on kirjoituksissa muutama, lisäkuvia löydät liittymällä Tennisliiton Facebook -profiiliin.

Hola amigos, täällä Santtu! Neljäs reissupäivä melkein pulkassa,enää iltaruokailu jäljellä. Kello on täällä nyt 21.05, joka on ihan normaali ruokailuaika täällä Chilessä. Päivän alkoi tänään herätyksellä kello 9 aikoihin, jonka jälkeen paikalliskontaktimme Martti tuli hakemaan meidät päivän pelipaikalle. Matkalla klubille Martti näytti meille vähän lisää Santiagon seutuja ja paikkoja mm.parhaita ruokailupaikkoja.

Klubi, jossa pelasimme tänään oli hulppea,ehkä hulppein, missä kukaan meistä ikinä on ollut. Se oli tyyliltään walesilaisenglantilainen, jossa oli kenttiä rugbystä squashiin saakka.
Ensimmäiset treenit kestivät melkein kaksi tuntia jonka jälkeen porukka oli aika puhki, sillä ohjelmassa oli tiukkaa lyöntien hiomista, jotta paikalliset Josét voidaan kesyttää ensiviikon kilpailussa. Ilma aamupäivällä oli siedettävä, noin 27C astetta, ja kevyt tuuli, joka puhalsi kentille, helpotti oloa huomattavasti. Harjoitusten jälkeen hyppäsimme Herkon kanssa klubin altaaseen, jossa oli mukavan viileää vettä, että kroppa pääsi rentoutumaan. Uinnin jälkeen menimme klubin ravintolaan, jossa söimme lihaisat burgerileivät ja juttelimme mukavia porukassa. Toinen treeni alkoi 16.30 paikallista aikaa, minulla ja Herkolla oli ohjelmassa geimejä, Saku hioi Heinin kanssa lyöntejä yms. Treenin loppuun Herkko veti Sakun kanssa pelätyn sandaalitreenin ja itse pelasin Heinin kanssa 10-tiebreikin. Tenniksen jälkeen oli vielä tiukka vatsa/selkä-kuntopiiri, jonka jälkeen kevyt pulahdus klubin altaaseen, jossa Herkko osoitti, ettei osaa uida perhosta.

Chile on minut ainakin positiivisesti yllättänyt tähän saakka. Luulin ennen reissua, että joudumme taistelemaan elämästä ja kuolemasta Santiagon kaduilla, mutta toisin on. Kaupunginosat, joissa olemme tähän mennessä kulkeneet, ovat olleet turvallisen oloisia, muutamia satunnaisia tapauksia lukuun ottamatta tietenkin, talot ovat lähes joka puolella suht uusia, eikä liikenne ei ole niin sekavaa kuin voisi kuvitella.
Kaikki jengistä ovat tottuneet aikaeroon, joka on yhteensä kuusi tuntia Suomeen verrattuna, ihan mukavasti. Suurinta ongelmaa täällä on luonut ehkä se, että lähes kukaan paikallisista ei osaa englantia, joten kommunikointi toimii eleillä ja yläasteen espanjan kurssin voimin.

Nyt jengi alkaa vetäytyä nukkumaan, jotta huomenna jaksaa painaa taas treeneissä! Huomenna blogivuorossa vanhan kunnon Herdz!

Santtu Leskinen
Kuva: Riitta Närhi

Jaa:

Seuraava uutinen: Piirtola ja Saarteinen… →