Juniorit pelasivat SM- ja Cinia JGP -mitaleista viikonloppuna

21.8.2017  |  20:10

Kuva: Anette Skog.

Kauden neljäs Cinia JGP -osakilpailu pelattiin viime viikonloppuna 10-vuotiaiden osalta Lohjalla. Joensuussa mittelivät 14-vuotiaat, jotka samalla ratkoivat ikäluokan SM-mitalien kohtalon. Suomen mestaruudet jaettiin myös Vaasassa, jossa niistä taistelivat 18-vuotiaat.

Karjalan Tennis toimi Joensuussa onnistuneesti käytyjen 14-vuotiaiden SM-kilpailujen ja Cinia JGP -osakilpailun järjestäjänä. Olosuhteet olivat suosiolliset ja Mehtimäen urheilupuiston puitteet saivat kehuja sekä pelaajilta että katsojilta. Väkeä olikin saapunut lehtereille runsaasti varsinkin sunnuntaina.

– Ilmassa on ollut suorastaan urheilujuhlan tuntua! Välierissä nähtiin hurjia vääntöjä. Monet pelaajat urakoivat finaalipäivänä koko rahan edestä, kilpailunjohtaja Sami Korhonen toteaa viitaten poikien kaksin- ja nelinpeleihin.

Tyttöjen sarjassa yksi ylitse muiden

Viime aikoina erinomaisesti Euroopan junioriturnauksissakin pelannut Stella Remander (Lo-Te) oli Joensuussa viikonlopun ykkösnimi voitettuaan SM-kultaa molemmissa pelimuodoissa. Kaksinpelin finaalissa kaatui ÅLK:n Asta Miettinen.

Nelinpelissä Remander voitti Suomen mestaruuden yhdessä luottoparinsa Sade Scharlinin (ÅLK) kanssa, kun kaksikko peittosi loppuottelussa Isabel Kämpin (Tennis-88) ja Suvi Särkisen (TaTS).

Tyttöjen kaksinpelin SM-hopeamitalisti Asta Miettinen (vas.) ja Suomen mestari Stella Remander iloisissa tunnelmissa.
Kuva: Sami Korhonen.

Poikien puolella kaksinpelin finaaliin olivat kolmieräisten välieräkamppailujen jälkeen selviytyneet Otto Leikola (HVS-Tennis) ja kotiyleisön suosikki, Karjalan Tenniksen Samuel Kettunen. Leikola oli loppuottelussa vahvempi ja voitti sen suoraan kahdessa erässä.

Nelinpelissä Kettunen ja Juho-Eric Biggs (SVS) valtasivat SM-tittelin itselleen kaadettuaan Leikolan ja Oskar Stumpfin (HLK) kiivaan, kolme erää kestäneen finaalikamppailun jälkeen. Näin Kettunen sai revanssin kaksinpelin loppuottelussa kärsimästään tappiosta.

Sekanelinpelin Suomen mestaruuden 14-vuotiaiden ikäluokassa voittivat Clarissa Blomqvist (HVS-Tennis) ja Lucas Forsström (MLK). Loppuottelussa kukistuivat Juho-Eric Biggs ja Isabel Kämppi.

Tennisliiton Naistoimikunnan hyvästä käytöksestä ja reilun pelin hengestä jakamien Vihreiden korttien saajiksi valittiin pojista Oliver Byskata (ÅLK) ja tytöistä Stella Remander (Lo-Te).

Vihreillä korteilla osoituksena hyvästä käytöksestä palkittiin Joensuussa Stella Remander (vas.) ja Oliver Byskata.
Kuva: Sami Korhonen.

Lohjalla nähtiin rehtiä tennistä ja kaksi tuplavoittajaa

Vaikka Suomen kesälle tyypilliset sadekuurot aiheuttivatkin pientä päänvaivaa, saatiin 10-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailun ratkaisuottelut pelata kauniissa ja lämpimässä kesäsäässä Lohjalla. Sporttikeskus Tennarin massakentillä nähtiin kilpailunjohtaja Anette Skogin mukaan viikonloppuna hienoa ja rehtiä tennistä.

– Nämä osakilpailut ovat kivoja järjestää, sillä tämän päivän 10-vuotiaat pelaavat rauhallista ja rehellistä peliä. Peli on muutamassa vuodessa kehittynyt selvästi parempaan suuntaan, Skog sanoo.

Kauden neljännen Cinia JGP -osakilpailun ykkösnimi poikien sarjassa oli ETS:n Felix Alopaeus, joka ylsi turnausvoittoon sekä kaksin- että nelinpelissä. Kaksinpelin finaalissa ykkössijoitettu Alopaeus päihitti HVS-Tenniksen Aku Salon. Pronssimitalit pokkasivat niin ikään HVS-Tennistä edustavat Linus Lagerbohm ja Ty Host.

Poikien nelinpelissä kakkoseksi sijoitetut Alopaeus ja hänen ETS-seurakaverinsa Anttu Keinonen kukistivat loppuottelussa kaavion kolmosparin, jossa pelasivat Oskari Paldanius (BTK) ja Lassi Vepsäläinen (SVS).

Iloinen nelikko poikien loppuottelun jälkeen.
Kuva: Anette Skog.

Tyttöjen osakilpailun kuningatar oli JTS:n Liinu Heiskanen, joka nappasi Lohjalla tuplavoiton. Kaksinpelin turnausvoitto varmistui, kun Heiskanen oli finaalissa Lorna Pujalsia (HVS-Tennis) etevämpi. Pronssille ylsivät OVS:n Erda Kemppainen ja Smashin Emma Tuominen.

Nelinpeliä oli Heiskasen kanssa voittamassa Pujals. Ykkössijoitettu duo vei osakilpailuvoiton kaadettuaan loppuottelussa kakkoseksi sijoitetut Kemppaisen ja Nuppu Palmin (Smash).

Hyvästä ja rehdistä käytöksestä jaettiin keltaiset Cinia Fair Play -t-paidat yhdelle tytölle ja yhdelle pojalle. Tytöistä tunnustuksen sai Ellen Theman (Lo-Te) ja pojista Lukas Korsström (GT).

Erda Kemppainen (vas.) ja Emma Tuominen riemuitsivat pronssipalkinnoistaan.
Kuva: Anette Skog.

Matias Järvi 18-vuotiaiden tuplamestariksi Vaasassa

Wasa Tennis Clubin isännöimien 18-vuotiaiden SM-kilpailujen valtias oli Tennis Club Tapiolan Matias Järvi, joka nappasi SM-kultaa sekä kaksin- että nelinpelissä.

Suomen mestari Matias Järvi (vas.) ja SM-hopemitalisti Roni Hietaranta loppuottelun jälkeen Vaasassa. Kuva: STL.

Kolmossijoitettu Järvi varmisti tuplamestaruutensa kukistettuaan maanantaina pelatussa kaksinpelin finaalissa neljänneksi sijoitetun Roni Hietarannan (HVS-Tennis). Järvi oli sunnuntaina voittanut jo nelinpelin Suomen mestaruuden yhdessä Porin Verkkopalloseuraa edustavan Patrick Stenforsin kanssa.

Tyttöjen kaksinpelin Suomen mestaruuden vei Emma Eerola (TaTS), joka kaatoi loppuottelussa HVS-Tenniksen Laura Hietarannan. Nelinpelissä LVS:n Bea Kallio ja Linnea Koskinen voittivat SM-kultaa yllätettyään finaalissa ykköseksi sijoitetut Venla Anderssonin (ÅLK) ja Liisa Vehviläisen (KTS).

Emma Eerolalle (vas.) ja Laura Hietarannalle SM-mitalit jakoi kansanedustajana ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiva Joakim Strand. Kuva: STL.

Tulokset:

10-vuotiaiden Cinia JGP, 18.-21.8.2017 (Lohja)

14-vuotiaiden SM-kilpailut & Cinia JGP, 18.-21.8.2017 (Joensuu)

18-vuotiaiden SM-kilpailut, 18.-21.8.2017 (Vaasa)

Jaa:

Seuraava uutinen: Kilpailuinfo 8/17: tervetuloa… →