Junioreiden SM-liigacupin voittajat selvillä

24.4.2017  |  00:00

Hymy oli herkässä sekä HLK:n kultakaksikolla että Smash-Kotkan hopeakolmikolla 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Kuva: Smash-Kotka.

Viikonloppuna Espoossa, Kaarinassa ja Kotkassa pelattu junioreiden SM-liigacup on saatu päätökseen, ja voittajat ovat selvillä. Seuroista parhaiten menestyi tällä kertaa ÅLK, joka voitti kuudesta jaossa olleesta mestaruudesta peräti kolme.

Helsinkiläisseurat juhlivat Kotkassa, jossa ratkottiin junioreiden SM-liigacupin mestaruudet 10-vuotiaiden osalta. Tyttöjen sarjassa voittoa juhlivat HLK:n Iida Heinonen ja Moona Pajunen. Kaksikko kaatoi loppuottelussa Smash-Kotkan tiukan taistelun jälkeen voitoin 2-1. Voittaja ratkesi vasta nelinpelissä, jossa HLK:n kaksikko oli Smash-Kotkan duoa Emma Tuominen / Anna Sipilä vahvempi erin 6-3, 6-2. Smash-Kotkan hopeajoukkueessa pelasi Tuomisen ja Sipilän lisäksi Astrid Kerrman.

Poikien puolella selkeä ykkösseura oli Helsingin HVS-Tennis, sillä sen ykkös- ja kakkosjoukkue kohtasivat finaalissa toisensa. Kumpikaan joukkue ei ollut ennen loppuottelua hävinnyt yhtäkään ottelua. Kova kamppailu ratkesi ykkösjoukkueen eduksi lopulta ottelutie-breakiin venyneessä nelinpelissä, jossa Aku Salo ja Linus Lagerbohm olivat kakkosjoukkueen Ty Hostia ja Oliver Vainionpäätä etevämpiä lukemin 2-6, 6-4, 11-9. Salon ja Lagerbohmin lisäksi kultamitalia pääsi juhlimaan Albert Gabran, joka pelasi Lagerbohmin parina voitokkaan nelinpelin puolivälierässä HLK:a vastaan.

Espoossa voittajina juhlivat OVS ja ÅLK

Oulu ja Turku olivat viikonloppuna valttia Espoon Aktia Hallissa, jossa pelattiin 12-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-liigacup. Oulun Verkkopalloseura oli tyttöjen sarjan loppuottelussa helsinkiläistä HVS-Tennistä vahvempi voitoin 2-1. OVS:n kaksikko Rinja Kautto / Sofia Holopainen voitti mestaruuden ratkaisseessa nelinpelissä HVS:n parin Chloe Ghemtio / Antonia Gabran erin 6-2, 6-3, ja nappasi kultamitalit itselleen. Hopeamitalin sai Ghemtion ja Gabranin lisäksi Ellen Järnström, joka pelasi finaalissa voitokkaan kaksinpelin Holopaista vastaan.

Åbo Lawn-Tennis Klubb ja Espoon Tennisseura kävivät kovan mestaruuskamppailun poikien sarjan finaalissa. ÅLK oli lopulta ottelutie-breakiin venyneessä nelinpelissä parempi ja vei loppuottelun voitoin 2-1. ÅLK:n kaksikko Oliver Byskata / Ukko Ruohomeri kukisti ratkaisevassa ottelussa ETS:n veljesparin Max Alopaeus / Felix Alopaeus lukemin 4-6, 7-5, 10-8. Byskatan ja Ruohomeren lisäksi kultamitalin voittivat ÅLK:n joukkueessa pelanneet Eemeli Liukko ja Matti Kandolin. ETS:n hopeajoukkueeseen kuului Alopaeuksen veljesten lisäksi Matias Torkki.

ÅLK korjasi potin kotikentällään

Kotikenttäetu oli Kaarinassa kivenkova, kun ÅLK vei mestaruuden sekä 15-vuotiaiden poikien että tyttöjen SM-liigacupissa. Tyttöjen loppuottelussa ÅLK kukisti Lahden Verkkopalloseuran voitoin 2-1. Kumpikin seura voitti yhden kaksinpelin, joten kultamitalien kohtalo ratkaistiin nelinpelissä. Siinä ÅLK:n Annika Hakovirta ja Sade Scharlin olivat LVS:n duoa Fiona Kallio / Kia Pöysti vahvempia erin 6-4, 6-4. Näin kultaa juhlivat Hakovirta ja Scharlin. LVS:n riveissä Kallion ja Pöystin lisäksi hopeamitalin voitti Oona Mol.

SM-liigacupin voitto jäi myös 15-vuotiaiden poikien sarjassa Turkuun, kun ÅLK peittosi finaalissa Mariehamn Lawn-Tennis Klubbin voitoin 2-0. Nelinpeliä ei poikien puolella tarvinnut pelata, sillä Iiro Vasa voitti omassa kaksinpelissään MLK:n Lucas Forsströmin erin 6-3, 6-0. Kun ÅLK:n Tuomas Rikkonen puolestaan kukisti toisessa ottelussa Zacharias Forsströmin ottelutie-breakin jälkeen lukemin 4-6, 6-3, 10-7, oli mestaruus ratkennut. Kultajoukkueessa pelasi Vasan ja Rikkosen lisäksi Lauri Kemppainen.

ÅLK vei SM-liigacupin voiton 15-vuotiaiden poikien sarjassa. Mestarit saivat kultamitalien lisäksi suut makiaksi.
Kuva: STL.

Tulokset:

Junioreiden SM-liigacup, 21.-23.4.2017

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen Finnish Tour… →