Jukka Roihalle urheilun Taustavoima-palkinto

12.1.2023  |  19:00  |  Raportit

Urheilugaalassa on jaettu uudistettu Taustavoima-palkinto lajiliittojen merkittäville ja pitkäaikaisille taustavoimille; tenniksessä kunnianosoituksen ansaitsi Jukka Roiha.

Roiha on toiminut tenniksen taustavoimana monessa eri roolissa usean vuosikymmenen ajan.

Hän toimi Suomen Tennisliiton puheenjohtajana kahdesti, 1996-1999 ja 2002-2005. Lisäksi hän on toiminut Suomen Tenniksen Tukisäätiön puheenjohtajana kahdeksan vuoden ajan ja ollut aktiivinen seuran puheenjohtaja ennen liittotason toimintaa.

Roiha on ollut erittäin merkittävä taloudellinen tukija usealle nuorelle pelaajalle. Hän perusti vuonna 2006 Tennisgaalan arvostavaksi tapahtumaksi vuoden parhaiden palkitsemiselle, tennisyhteistön kohtaamispaikaksi ja varainkeruutilaisuudeksi nuorille pelaajille. Tennisgaala on vuosien aikana kasvanut merkittävästi ja vuonna 2022 illan tuotto ylitti 90 000 euroa.

Roiha on myös Suomen Tennisliiton kunniapuheenjohtaja ja hänelle myönnettiin Tenniksen elämäntyöpalkinto vuonna 2014. Hän on saanut myös Kansainvälisen Tennisliiton Services for the Game -palkinnon sekä Tennis Europe Awardin.

– Jukka Roiha on tenniksen taustavoima. Kiitos Jukalle pitkäkestoisesta ja edelleen jatkuvasta työstä lajimme eteen. Osaltaan hänen innovatiivisuutensa ja aktiivisuutensa ansiosta tennis voi tällä hetkellä mahdollisesti paremmin kuin koskaan, kiitteli Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Taustavoima on lajin pitkäaikainen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissaan ja on suurella lajisydämellään ollut mukana lajin pitkäaikaisessa kehittämisessä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool antoi luovutusvoiton… →