Jarkko voiton päässä Sydneyn pääsarjasta

11.1.2015  |  13:01

Jarkko Nieminen (ATP 73) joutui aloittamaan vuoden toisen ATP-turnauksensa karsinnassa Sydneyssä.
Ensimmäisellä kierroksella hän kohtasi villillä kortilla mukaan päässeen Australian Matt Reidin (ATP 261). Tämä vei ensimmäisen erän 6-4, mutta Jarkko nousi tappioasemasta 6-1, 7-5 voittoihin.
Jarkon ja Reidin ottelu kesti tunnin ja 28 minuuttia, mutta toisella kierroksella sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Jarkko sai pelata jälleen kolme erää sekä kaksi tuntia ja kolme minuuttia Kiinan Ze Zhangin (ATP 184) kanssa. 188-senttinen kiinalainen vei ensimmäisen erän 7-5, mutta Jarkko suoriutui seuraavasta eristä luvuin 6-3, 6-4.
Sydneyn pääsarjaan pääsy ratkeaa maanantaina ottelussa Venäjän Teymuraz Gabashvilia (ATP 66) vastaan. Jarkko kohtasi Reidin ja Zhangin ensimmäisen kerran, mutta karsinnassa kakkoseksi sijoítettu Gabashvili on tutumpi vastus. Jarkko johtaa miesten keskinäisiä otteluita 4-0. Voitoista kolme on ATP-tourilta, yksi ATP Challengerissa.
Viime vuonna Jarkko koki Sydneyn turnauksessa tappion ensimmäisellä kierroksella Slovenian Blaz Kavcicille.