Jarkko Niemisestä Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeni

19.5.2017  |  12:45

Jarkko Nieminen aloittaa vuoden 2018 alussa Cinia Davis Cup Team Finland -joukkueen kapteenina. Nieminen aloitti pelaajana Davis Cupeissa vuonna 1999 ja oli mukana kaikkiaan 36 maaottelussa. Nieminen ja Suomen Tennisliitto solmivat kolmen vuoden mittaisen sopimuksen.

 

– Suomen edustaminen oli pelaajana minulle aina iso juttu, ja on suuri kunnia saada vetää Suomi-verkkarit päälle maajoukkueen kapteenina. Urani loppuvuosina ajattelin, että jos minulle joskus tulevaisuudessa tarjotaan mahdollisuutta ryhtyä tähän tehtävään, otan sen suurella ilolla vastaan. Aloitan tehtävän erittäin innokkaana ja motivoituneena, Jarkko Nieminen sanoo.

 

– Meillä on joukkue, jossa on nuoria, lupaavia pelaajia sekä jo ammattilaiskentillä menestyneitä konkareita. Pidän joukkuettamme erittäin potentiaalisena, Nieminen jatkaa.

 

Kim Tiilikainen teki kymmenen Davis Cup -kapteenivuotensa aikana erinomaista työtä Suomen joukkueessa. 

 

– Suuri kiitos Kimille kuluneista vuosista. On hienoa, että Jarkko oli jo näin pian pelaajauransa päättymisen jälkeen valmis tarttumaan haasteeseen. On mahtavaa saada menestyneimmän kaksinpelaajamme kokemus suomalaisen tenniksen käyttöön, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoo.

 

Nieminen on ensi vuoden Davis Cup -tapahtumisen lisäksi kiinteästi mukana huipputenniksen kehitystyössä.

 

– Uskomme, että Jarkko Niemisen kokemuksen, Henri Kontisen menestyksen ja nuorten pelaajien potentiaalin avulla Cinia Davis Cup Team Finland kuuluu tulevaisuuden menestyjiin. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana joukkueen kehityksessä ja muissa Tennisliitto-yhteistyöhömme kuuluvissa huippu-urheilun ja nuorten harrastuksen mahdollistavissa hankkeissa, Tennisliiton pääyhteistyökumppani Cinia Group Oy:n toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila kertoo.

 

Cinia Fed Cup Team Finlandin nimeä kantava naisten maajoukkue pelaa kapteeni Emma Laineen johdolla Fed Cupia Moldovassa 12.-17. kesäkuuta. Laineen lisäksi joukkueeseen kuuluvat Piia Suomalainen, Mia Eklund ja Oona Orpana.

 

Lisätietoja antavat:

Teemu Purho, toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto, 040 523 1797

Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia Group Oy, 050 2179

 

Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, pilvi- ja ohjelmistopalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen sekä parantavat maailman toimivuutta ja turvallisuutta. Vahva osaaminen kriittisten järjestelmien kehittämisessä perustuu tinkimättömään tapaan varmistaa toimintavarmuus ja tietoturva kaikissa tilanteissa. Edistyksellinen pilvipohjainen toimintaympäristö tarjoaa kyberturvallisen ICT-infrastuktuurin, joka vastaa vaativimpienkin organisaatioiden tarpeisiin. Tuhansien kilometrien mittainen oma optinen runkoverkko ja Cinia C-Lion1-merikaapeli tarjoavat lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopan verkkosolmuista Pohjois-Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Lisätietoa: www.cinia.fi


Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen tulevaisuus: Miten… →