Jarkko Nieminen viidennen kerran Stockholm Openin välieriin

21.10.2011  |  17:06

Jarkko Nieminen (ATP 73) eteni perjantaina viidennen kerran Stockholm Openin, ATP250-turnauksen, kaksinpelin välieriin, kun voitti saksalaiskarsija Tobias Kamken (AT 109) kolmessa erässä, kahdessa tunnissa ja kolmessa minuutissa.
Nieminen otti ensimmäisessä erässä 3-1 johdon, mutta hävisi erän kolmessa vartissa 3-6. Hän voitti toisen erän 7-5 ja kolmannen sitten alle puolessa tunnissa  6-1.
Stockholm Open on yksi Jarkon suosikkiturnauksista. Hän on ollut kisan loppuottelussa kahdesti, vuosina 2001 ja 2006. Välierissä hänen tiensä pysähtyi vuosina 2008 ja 2010.
Jarkon välierävastustaja on joko James Blake (ATP 69) tai David Nalbandian (ATP 58).
Blakelle Jarkko on hävinnyt Tukholmassa kahdesti, vuosina 2006 ja 2007, mutta voitti tämän puolivälierissä viime vuonna. Blake johtaa miesten keskinäisiä otteluita 6-1.
Nalbandianin ja Jarkko Niemisen keskinäisten otteluiden voitot-tappiot ovat argentiinalaiselle 7-4. Näistä yksi ottelu on Stockholm Openissa – se oli vuonna 2008 väleirissä, jonka Nalbandian voitti.
Sekä Blake että Nalbandian ovat sijoitettamattomia; Blake voitti toisella kierroksella kakkossijoitetun Argentiina Juan Martin del Potron ja Nalbandian seitsemänneksi sijoitetun Kroatian Ivan Dodigin.
Blaken ja Nalbandianin ottelu alkaa Kungliga Tennishallenissa aikaisintaan klo 19.30 Suomen aikaa.
Jarkon välieräottelu nähdään YLE Urheilun verkkosivuilla huomenna. Ottelun alkamisaika ratkeaa myöhemmin perjantai-iltana.