Jarkko Nieminen matkusti kolmansiin olympialaisiinsa

24.7.2012  |  14:58

Sulkapalloilija Anu Nieminen ja tennisässä Jarkko Nieminen lähtivät tiistaina Lontoon
olympiakisoihin
.
Kuva: SporttiSToori/Sari Tuunainen

 

Jarkko Nieminen palaa Wimbledoniin vain muutaman viikon kuluttua edellisistä peleistä. Nyt vuorossa on olympiaturnaus, johon Nieminen osallistuu jo kolmannen kerran. Vaikka Wimbledon on paikkana tuttu, tuo olympiaturnaus omat erilaisuutensa lajin pyhälle paikalle.
Tenniksen olympiaturnauksen arvostus on noussut koko ajan, ja Lontoosta on jäänyt vain muutamia pelaajia loukkaantumisten vuoksi pois. Nimekkäinkisat väliin jättävä on puolustava olympiavoittaja Rafael Nadal.
– Tosi kova kisa tulee. Pelataan ruoholla ja paras kolmesta systeemillä. Pelit etenevät todella nopeasti ja etenkin erien alut tulevat olemaan sen vuoksi tärkeät, tiivisti Nieminen tulevia otteluita.
– Wimbledon on sellainen tenniksen pyhä paikka, johon on aina kiva mennä. Puitteet tulevat tällä kertaa olemaan kuitenkin erilaiset. Se on esimerkiksi erilaista, että pelataan ja harjoitellaan värillisillä vaatteilla, kun yleensä pelataan vain valkoisissa, mainitsi Jarkko naureskellen.

Ateenan olympiakisoissa 2004 Jarkko selviytyi toiselle kierrokselle. Pekingissä 2008 turnaus katkesi ensimmäiseen otteluun. Nyt maskulainen, turkulaisen TVS-tenniksen pelaaja haaveilee paremmasta menestyksestä, vaikka ensimmäisen kierroksen vastustaja ei ole vielä tiedossakaan. Arvonta suoritetaan torstaina 26.7.
– Parista aiemmasta kisasta on jäänyt hampaankoloon, joten nyt on tavoite korkeammalla, hän summasi.- En ole sijoitettuna arvonnassa, joten saa nähdä kuka tulee vastaan. Eihän kukaan halua aloittaa Federeristä, mutta jos niin kävisi, niin silloinkin lähdetään pelaamaan omaa parasta tennistä, pohti 12 vuotta ammattilaisena kiertänyt Nieminen.

Tukijoukot mukana

Valmentajan roolissa Jarkon avuksi kisapaikalle lähtee paremmin fysioterapeuttina tunnettu Jarmo Ahonen. Myös lajivalmentaja Jan de Witt saapuu pelipaikalle.
– Viime viikot on tehty kaikki sen eteen, että olisin parhaassa mahdollisessa kunnossa Lontoossa. Kaikki paikat on kunnossa, mietti Jarkko tyytyväisenä.
– Ahosen Jarmon kanssa meillä on pitkä yhteistyö ja halusin hänet mukaan, jotta voidaan varmistaa, että olen parhaassa iskussa. Kauden mittaan on ollut joitakin pieniä vaivoja ja ne haluan välttää, hän jatkoi.
Samalla lennolla Jarkon kanssa kisapaikalle matkusti myös hänen aviovaimonsa sulkapalloilija Anu Nieminen. Kumpikaan ei majoitu kisakylässä, muttei myöskään samassa paikassa kisakylän ulkopuolella. Jarkon majoitus löytyy Wimbledonin kupeesta ja sulkapalloilijoiden majoitus puolestaan Wembleyn vierestä.
– Pelaamaan sinne mennään, joten sen mukaan on kaikki järjestelyt. Itse asiassa kisakylä, Wimbledon ja Wembley ovat kaikki aivan eri suunnissa. Olisihan se bonus, jos pääsisi Anun ottelun katsomaan, mutta se selviää sitten siellä.
Sekä tennis että sulkapallo käynnistyvät heti avajaisten jälkeen lauantaina 28.7.
– Molemmilla meillä Jarkon kanssa on tosi kovat tavoitteet. Parhaamme tullaan tekemään, Anu totesi lähtötilaisuudessa.
Pariskunnasta Anulle nämä olympialaiset ovat jo neljännet ja Jarkolle kolmannet. Neljänsiä kisoja Jarkko ei osaa vielä miettiä.
– Kausi kerrallaan mennään ja ensin hoidetaan tämä kausi kunnialla loppuun. Tässä vaiheessa neljä vuotta seuraaviin olympialaisiin tuntuu pitkältä. Toisaalta jos joku olisi 12 vuotta sitten sanonut, että olen tässä lähdössä olympialaisiin, niin se olisi tuntunut vielä pitemmältä ja tässä sitä silti ollaan, pitkän linjan ammattilainen mietti.

Teksti: SporttiSToori/Sari Tuunainen

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Humaloja ja H.Pöllänen… →