Jarkko Nieminen lopettaa: Olen ylittänyt unelmani moneen kertaan

23.6.2015  |  12:45

Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja Jarkko Nieminen lopettaa 15 vuotta kestäneen ammattilaisuransa tähänvuoteen. Parhaimmillaan Nieminen on ollut yhdessä maailman harrastetuimmassa lajissa maailmanlistalla sijalla 13.Niemisen kovimpia saavutuksia ovat yli 400 voittoa ATP-tasolla, kolme Grand Slam -turnauksen puolivälieräpaikkaa ja 14vuoden putki ATP-listalla maailman sadan parhaan joukossa. Urallaan hän on voittanut yhteensä seitsemän ATP-turnausta, joista kaksi kaksinpelissä ja viisi nelinpelissä. Lisäksi Jarkko on voittanut poikien US Openin vuonna 1999.

– Olen ollut onnekas ja saanut tehdä pitkän uran. Nyt kun se on melkein lopussa, haluan varmistaa sen, että urastani jäämyös jotain konkreettista Suomen tulevia tennistähtiä varten. Olen ylittänyt urallani unelmani moneen kertaan, sanoo Nieminen.

Nieminen taustajoukkoineen suunnittelee isoa jäähyväistapahtumaa marraskuulle Hartwall Areenalle. Tapahtumantarkoituksena on kerätä rahaa säätiöitettäväksi ja lupaavien junioreiden kehityksen varmistamiseksi tulevinavuosikymmeninä.

– Olen sopinut, että mikäli saamme tapahtuman kokoon, tulee monivuotinen kollegani ja ystäväni Roger Federerpelaamaan Hartwall Areenalle minua vastaan urani viimeisen ottelun. Lisäksi olen iloinen, että saamme mukaan myösSuomen kovimman tennisamatöörin ja ystäväni Teemu Selänteen nelinpeliä varten. Tärkeintä on kuitenkin varojenkerääminen tulevaisuuden nimille, joten toivon todella, että saamme yhdessä tämän tapahtuman toteutumaan.

Suunnitteilla olevan tapahtuman tuotto ohjataan suoraan Jarkon nimeä kantavan akatemian käyttöön. Jarkko NieminenTennis Academy (JNTA) on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka nuoret ovat jo nyt maailman huippujunioreidenjoukossa.

ATP-tasolla Jarkon viimeinen turnaus tulee olemaan Tukholman avoin tennisturnaus lokakuun 17.-25. päivä.

Lisäksi Nieminen tulee järjestämään hyväntekeväisyyskonsertin rockklubi Tavastialla 5.1.2016. Tapahtuman tuototohjataan kotimaiseen lastensuojelutyöhön. 

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kisat, Turku: TaTS:in… →