Jarkko Nieminen ATP-rankingissa sijalla 16

8.5.2006  |  08:55

Niemisen uran toistaiseksi korkein rankkaus

Jarkko Nieminen nousi maanantaina ATP-rankingissa sijalle 16, joka on hänen uransa toistaiseksi korkein rankingsijoitus. Samoissa pisteissä, 1455, on myös Kroatian Mario Ancic, joka on sijalla 15. Kaksikon yläpuolella, sijalla 14, on Ruotsin Thomas Johansson, jolla pisteitä on 1460. Sijalla 13 olevalla Argentiina Guillermo Corialla on pisteitä 1465.
Niemisen taival Münchenin 323.250 euron ATP-turnauksessa päättyi perjantaina välieriin, kun hän ei flunssaisena pystynyt parhaimpaansa. Belgian Kristof Vliegen otti hänestä voiton luvuin 6-1, 6-2. Tämä oli Vliegenin toinen voitto Niemisestä kuukauden sisällä. Edellinen tuli Monte Carlossa huhtikuussa. Vliegen hävisi Münchenin finaalissa maanmiehelleen Olivier Rochusille 4-6, 2-6.
Nelinpelissä Nieminen ja Robert Lindstedt kokivat tappion välierissä Itävallan Alexadner Peyalle ja Saksan Bjorn Phaulle 6-2, 6-7(4) 8-10.
Tällä viikolla Nieminen pelaa 2,08 milj. euron ATP Tennis Masters-sarjan kilpailussa, Italian avoimissa Roomassa. 64 pelaajan kaksinpelin kaavion ensimmäisellä kierroksella Nieminen kohtaa tiistaina Ranskan Sebastien Grosjeanin. Miehet ovat kohdanneet kerran aiemmin, vuonna 2002 Torontossa. Silloin ranskalainen otti voiton luvuin 6-2, 6-4.
Nelinpeliä Nieminen pelaa Belgian Olivier Rochusin kanssa. Pari saa 24 parin kaavion avauskierroksella vastaansa Venäjän Nikolai Davydenkon ja Slovakian Dominik Hrbatyn.