Jarkko aloittaa Davis Cupissa Ljubljanassa

3.3.2011  |  14:32

 

 

 Suomen ykkönen, Jarkko Nieminen, aloittaa Ljubljanassa Slovenia-Suomi -ottelun perjantaina 4.3. klo 16 Suomen aikaa kohtaamalla Slovenian kakkospelaajan, Grega Zemljan (ATP 137). Päivän toisessa Suomen kakkonen, Harri Heliövaara (ATP 287), saa vastaansa Blaz Kavcicin (ATP 81), Slovenian ykkösen.

Slovenia – Suomi Davis Cup -ottelun pelijärjestys

Pe 4.3. klo 16 Grega Zemlja – Jarkko Nieminen
            jonka jälkeen
            Blaz Kavcic – Harri Heliövaara

La 5.3. klo 16 Luka Gregorc/Grega Zemlja – Harri Heliövaar/Jarkko Nieminen

Su 6.3. klo 13 Blaz Kavcic – Jarkko Nieminen
            jonka jälkeen Grega Zemlja – Harri Heliövaara

(ajat Suomen aikoja)

-Ihan mukava päästä aloittamaan ottelu, sanoi Jarkko. – Elän toisten pelisuoritusten mukana, joten ehdin oman ottelun jälkeen kannustamaan Harria. Koetan myös varmistaa, että hän pääsee otteluun Suomen 1-0 johtoasemassa.
Jarkko on kohdannut Zemljan kerran tätä ennen, viime vuonna Toronton ATP Masters1000-turnauksessa.
-Voitin hänet silloin 6-3, 6-3, pelasin itse mainiosti. Tiedän, että hän on hyvässä kunnossa ja voittanut kuukausi sitten ATP Challenger-turnauksen Australiassa.

Ottelut pelataan Hala Tivolin, ison urheiluareenan, koripalloparketille rakennetulla sisämassalla. Sitä tulivat rakentamaan alan asiantuntijat Slovakiasta.
– Aluksi tuore kenttä muistutti hieman perunapeltoa, totesi Jarkko. – Keskiviikkona kenttä oli sitten aivan mainiossa kunnossa, rakentajat osaavat todella asiansa, mutta nyt slovenialaisten pyynnöstä siihen on jälleen lisätty massaa, jotta kentästä tulisi vielä hitaampi. Tulee selvästi enemmän virhepomppuja.
Slovenian ykkönen, Kavcic, viihtyy parhaiten massalla ja hitailla kovilla kentillä.
-Niin tai näin, minulle sopii kaikki, totesi Jarkko.
Kapteeni Kim Tiilikainen arveli, että massan lisäys on merkki Slovenian ykköspelaajan hermoilusta.
-Kavcic on nyt uransa parhaassa rankingissaan ja hänellä on tässä ottelsusa kovat paineet. Ennen niin mukava ja rento kaveri on tällä ollut koko viikon tuppisuuna. Luulen, että Zemlja on slovenialaiskaksikosta tällä kertaa itsevarmempi. Kakkospelaajana hän voi myös pelata hieman paineettomammin kuin Kavcic, jonka odotetaan voittavan kakkosemme Heliövaara.
Harri Heliövaara ja Kavcic kohtaavat perjantain jälkimmäisessä ottelussa.
-Harri tykkää pitkistä palloralleista ja pystyy syötöillään ja verkolle nousuillaan sekoittamaan Kavcicin peliä.
-Tehän laskette aina, että Jarkko voittaa molemmat kaksinpelinsä ja parinsa kanssa nelinpelin, vai mitä? Jarkko on edelleen top20-tasoinen pelaaja. Kova suoritus, jos jompikumpi pelaajistamme pystyisi hänet voittamaan, siirsi Slovenian kapteeni Blaz Trupej paineet Suomelle, mutta jatkoi:
– Slovenian Davis Cup -joukkue ole koskaan ollut parempi kuin nyt. Pystymme pelaamaan Eurooppa-Afrikan I ryhmässä ja haastamme nyt tosissamme Suomen.
Slovenialaiset odottavat, että viikonvaihteessa rikottaisiin sikäläinen tenniskatsojaennätys. Tätä ennen suurin yleisömäärä on ollut Fed Cup -ottelussa Slovenia-USA. Silloin lehtereillä istui 1600 katsojaa.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Popov pelaa finaalipaikasta… →