J.Niemisen kirja Pelaamisen lumo ilmestyi

13.5.2009  |  15:00

Jarkko Nieminen on pelannut tennistä ammatikseen kymmenen vuotta, kiertänyt kymmeniä maita ja satoja turnauksia. Teoksessa Pelaamisen lumo hän kertoo matkastaan huipulle, pohtii urheiluun liittyvää julkisuutta ja käy läpi hienoimpia hetkiä ja pahimpia pettymyksiä. Teoksesta välittyy pelaamisen ilo, tinkimätön työ tavoitteiden eteen ja turnausarjen tunnelmat. Pelaamisen lumo on sukellus maailman vanhimman mailapelin kiehtovaan maailmaan ja ammattilaiskiertueen armottomuuteen.

Kirjassa on valokuvia eri vuosilta, otteita harjoittelupäiväkirjoista sekä kattava liite Niemisen turnaushistoriasta voittoineen ja tappioineen. Kirjassa on hänen oman tekstinsä lisäksi hänen uraansa läheltä seuranneiden kommentteja. Muuan muassa maailmanlistan pitkäaikainen ykköspelaaja Roger Federer kommentoi Jarkkoa vastustajana ja Joakim Nyström valmennettavana.

"Olen tyytyväinen, että sain yksiin kansiin muistoja matkan varrelta, itselleni tärkeitä kuvia sekä ottelutilastoja. Halusin tehdä eräänlaisen välitilinpäätöksen ja toivon, että otteluitani ja muutenkin tennistä seuraavat saavat kirjan luettuaan tästä hienosta pelistä entistä enemmän irti," Jarkko Nieminen toteaa. "En halunnut jättää muistelemista uran jälkeiseen aikaan, vaan miettiä ammattilaisvuosien vaiheita nyt, kun ura vielä jatkuu täysillä ja kirjassa kuvatut asiat ovat omaa arkipäivääni."

Kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson kertoo Pelaamisen lumon tekemisen poikenneen paljon monista muista töistä, koska hän on tuntenut kirjan tekijän jo 27 vuotta. "Jarkko muisteli ja kertoi, eteni johdonmukaisesti ja rönsyili. Minä kuuntelin ja kirjoitin. Jarkko vastaa siitä, mitä sanotaan. Minä viilasin sitä, miten sanotaan. Jarkko antoi kirjalle sisällön, minä etsin sille muodon," hän kuvaa kirjan syntyprosessia.

Jarkko Nieminen joutui vain kaksi päivää ennen kirjan ilmestymistä monen viikon sairaslomalle ja muutaman kuukauden kilpailutauolle 11.5. tehdyn ranneleikkauksen vuoksi. ”Keskityn nyt kuntouttamaan ranteen pelikuntoon ja harjoittelemaan täysillä, niin että olen mahdollisimman valmis otteluihin, kun pääsen taas kilpakentille”, Jarkko toteaa.

Jaa:

Seuraava uutinen: M.Kontinen kakkossijoitettu Wacossa… →