J.Niemiselle tappio Dubaissa

28.2.2007  |  09:55

”Kaaduin ykkössyöttööni”

Jarkko Nieminen (ATP 19) hävisi Dubaissa 1,5 milj.dollarin ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella kolmessa erässä Venäjän Mikhail Youzhnylle (ATP 18) , joka viime viikolla voitti Rotterdamin ATP-turnauksen.
Nieminen aloitti vahvasti ja voitti ensimmäisen erän 6-3. Tämän jälkeen osat vaihtuivat. Youzhny mursi toisen erän alussa Niemisen syötön ja kun piti jatkossa omansa, voitti erän 6-3. Ratkaisevan erän alussa Niemisellä oli mahdollisuus syötönmurtoon 1-1 –tilanteessa, venäläinen kesti ja hyödynsi 4-3-johtoasemassa Niemisen kaksoisvirheestä tarjoutuneen murtopallon. Sen myötä hän eteni 6-3 erä- ja otteluvoittoon.
-Peli lähti hyvin liikkeelle. Taktiikkani puri alussa. Pyrin rikkomaan Youzhnyn peliä mahdollisimman paljon, kertoi Nieminen. –Toista erästä lähtien oli vaikeuksia ykkössyöttöni kanssa. Se auttoi Youzhnya saamaan omasta pelistään kiinni.
-Ajattelin, että viime viikolla täydet ottelut Rotterdamissa pelannut venäläinen olisi saattanut kärsiä turnausväsymyksestä, mutta kaveri jaksoi tosi hyvin koko kolmieräisen ottelun ajan. Väsymyksestä ei näkynyt merkkiäkään ja muutenkin hän pelasi hyvää tennistä, kehui Nieminen.
-Ottelu olisi ollut voitettavissa, mutta kaaduin huonoon ykkössyöttööni. Nyt täytyy panostaa nelinpeliin loppuviikko, sillä lennän vasta lauantaina Yhdysvaltoihin, missä odottaa kaksi peräkkäistä ATP Masters-sarjan turnausta.
Niemisen parina nelinpelissä on Slovakian Dominik Hrbaty. Ensimmäisen kierroksen ottelussa keskiviikkona vastassa ovat Intian Mahesh Bhupathi ja Tsekin Radek Stepanek.

Seuraava uutinen: Kontinen ja Kiuru… →