ITF ja Tennis Europe tiedottivat kansainvälisen tenniksen paluusuunnitelmista

22.7.2020  |  15:36  |  Raportit

Kansainvälinen Tennisliitto ITF ja Tennis Europe tiedottivat keskiviikkona 22.7.2020 kansainvälisen tenniksen paluusuunnitelmista.

ITF: ammattilaisturnaukset käynnistyvät 17.8. ja juniorikiertue 31.8.

ITF:n ammattilaisturnaukset naisten ja miesten osalta jatkuvat elokuun 17. päivä alkavalla viikolla. Nyt julkaistussa paluusuunnitelmassa kerrotaan juniorikiertueen (ITF World Tennis Tour Juniors) ja beach tenniskiertueen (ITF Beach Tennis World Tour) alkavan 31.8. alkaen. ITF:n seniori- ja pyörätuolitenniskiertueiden osalta ei tehty vielä tarkkaa paluupäivämäärää. Näiden osalta on päätetty ettei turnauksia järjestetä ennen 31.8.

ITF korostaa terveys- ja turvallisuustoimenpiteiden tärkeyttä kiertueiden alkaessa.

– Olemme iloisia pystyessämme kertomaan seuraavista askeleista kilpailutoiminnan avaamiseksi kaikilla ITF:n kiertueilla. Tämä vuosi on ollut haasteellinen tennisyhteisölle. Samalla kun valmistelemme innolla otteluiden jatkumista ja pelaajien ansaintamahdollisuuksien palauttamista niin pian kuin mahdollista, on meidän varmistettava oikeat toimenpiteet tehdäksemme tapahtumista niin turvallisia kuin mahdollista. Olemme edelleen jatkuvasti yhteyksissä jäsenliittoihimme ja tuemme tapahtumajärjestäjiä kilpailuiden paluun lähestyessä, kommentoi ITF:n presidentti David Haggerty.

LUE KOKO ITF:N TIEDOTE

Tennis Europen alle 14- ja 16-vuotiaiden turnaukset jatkuvat alimpien kategorioiden osalta 31.8. alkaen

Tennis Europen alle 14- ja 16-vuotiaiden 2. ja 3. kategorian turnaukset alkavat jälleen 31.8. alkaen. Korkeimpien tasojen (Super Category ja 1. kategoria) turnauksia ei tällä hetkellä järjestetä. Alle 12-vuotiaiden turnaukset jatkuvat 1.1.2021 alkaen.

Junioreiden Euroopan mestaruuskilpailut on myös jouduttu perumaan tämän vuoden osalta ensimmäistä kertaa turnauksen 45-vuotisessa historiassa. Myös senioreiden Euroopan mestaruuskilpailut on peruttu.

Tennis Europe on myös listannut toimenpiteitä turvallisuuden ja terveyden takaamiseksi, kun kiertue jälleen alkaa. Esimerkiksi kaaviokoot on rajoitettu maksimissaan 32 pelaajaan ja pelit pelataan ilman katsojia.

LUE KOKO TENNIS EUROPEN TIEDOTE

Jaa:

Seuraava uutinen: Nelinpelin näytösottelu Hangossa… →