Italia – Slovenia 3-0, Suomi kohtaa Puolan Davis Cupissa

10.7.2011  |  10:38

Italian Simone Bollelli ja dubbelispesialisti Daniele Braccialli voittivat suoraan kolmessa erässä Slovenian Luka Gregorcin ja Grega Zemljan Arzachenassa, Italiassa, kun maat kohtasivat Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen ottelussa.
Nelinpelivoitto vei Italian tavoittamattomaan 3-0 johtoon, sillä italialaiset olivat päivää aiemmin ottaneet vakuuttavan 2-0 johdon: Italian ykkönen Fabio Fognini (ATP 38) voitti Slovenian kakkosen, Gregar Zemljan (ATP 139) neljässä erässä, kuten Italian kakkonen Potito Starace (ATP 52) Slovenian ykkösestä Blaz Kavcicisat (ATP 80).
Sunnuntaina pelataan vielä kaksi jäljellä olevaa kaksinpeliä, mutta paras kolmesta -periaattella. Niissä slovenialaiset voivat kaunistella tappiolukemia, mutteivät sitä tosiasiaa, että Italia pelaa syyskuussa maailmanlohkon karsinnoissa.
Suomelle Italian varmistama voitto tiesi sitä, että saamme putoamiskarsintaotteluun 16.-18.9. vastaamme Puolan, joka hävisi Israelille maaliskuussa 2-3.
Suomi ja Puola kohtasivat Davis Cupissa vain reilu vuosi sitten. Sopotissa pelatussa Eurooppa/Afrian I ryhmässä Suomi voitti isännät 3-2. Davis Cupin koti-vieras -säännön perusteella Puola-ottelu pelataan Suomessa. Pelipaikka ja -alusta on ilmoitettava sääntöjen mukaan 10 päivän kuluttua edellisen kierroksen päättymisestä.

Italia-Slovenia 3-0 (tilanne)
Pe 8.7.
Fabio Fognini Italia – Grega Zemlja Slovenia 16 64 64 64
Potito Starace Italia – Blaz Kavcic Slovenia 36 63 62 64
La 9.7.
Simone Bolelli/Daniele Bracciali Italia – Luka Gregorc/Grega Zemlja Slovenia 76(3) 76(4)  62
Su 10.7.
Fabio Fognini Italia – Blaz Kavcic Slovenia
Potito Starace Italia – Grega Zemlja Slovenia

Muiden Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen otteluiden tilanteet: Etelä-Afrikka – Hollanti 121 Potchefstroomissa ja Sveitsi – Portugali 3-0 Bernissä, jossa isäntien ykkösenä pelaa Roger Federer.
Davis Cupin maailmanlohkon puolivälieräissä Ruotsi-Serbia 1-2 Hamstadissa, Argentiina-Kazakstan 5-0 Buenos Airesissa, USA-Espanja 1-2 Austinissa ja Saksa-Ranska 0-3 Stuttgartissa.

Seuraava uutinen: TaTS:ille naisten ja… →