Italia johtaa Sloveniaa 2-0 Davis Cupissa

9.7.2011  |  09:17

Davis Cup -ottelussa Italia-Slovenia on tilanne ensimmäisen pelipäivänä jälkeen kotijoukkueelle 2-0. Arzachenassa, Italiassa ratkeaa Suomen tuleva Davis Cup -vastustaja, kun Italia ja Slovenia pelaavat Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen ottelua 8.-10.7.
Perjantain ensimmäisessä ottelussa Italian ykkönen Fabio Fognini (ATP 38)voitti Slovenian kakkosen, Gregar Zemljan (ATP 139) neljässä erässä. Samoin, neljäneräisen pelasivat Italian kakkonen Potito Starace (ATP 52) ja Slovenian ykkönen Blaz Kavcic (ATP 80).
Kummassakin ottelussa slovenialainen vei ensimmäisen erän, mutta seuraavat kolme menivät italialaiselle.
Lauantaina slovenialaiset ovat selkä seinää vastaan: nelinpeli on voitettava, että sunnuntaihin päästäisiin 1-2 asemassa. Slovenia on ilmoittanut parikseen Luka Gregorcin ja Grega Zemljan, Italialta pelaa Simone Bollelli ja dubbelispesialisti Daniele Braccialli.

Slovenia voitti Suomen maaliskuussa ensimmäisen kierroksen ottelussa 3-2, Italia on kaaviossa suoraan toisella kierroksella.
Italia-Slovenia ottelun voittaja pelaa syyskuussa maailmanlohkon karsinnassa. Jos Slovenia häviää Italia-ottelun, Suomi saa 16.-18.9. vastaansa putoamiskarsinnassa vastaansa Puolan, joka hävisi Israelille 2-3 maaliskuussa.
Jos Slovenia voittaisi Italian, Suomi ja Italia kohtaisivat putoamiskarsinnan ensimmäisellä kierroksella 16.-18.9. ja sen ottelun hävinnyt vielä Puolan lokakuussa.
Sekä Italia että Puola -ottelut ovat Suomelle kotiotteluja.

Potito Starace Italia – Grega Zemlja Slovenia

Muiden Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen otteluiden tilanteet: Etelä-Afrikka – Hollanti 1-1 Potchefstroomissa ja Sveitsi – Portugali 2-0 Bernissä, jossa isäntien ykkösenä pelaa Roger Federer.
Davis Cupin maailmanlohkon puolivälieräissä Ruotsi-Serbia 0-2 Hamstadissa, Argentiina-Kazakstan 3-0 Buenos Airesissa, USA-Espanja 0-2 Austinissa ja Saksa-Ranska 0-2 Stuttgartissa.

Seuraava uutinen: Italia – Slovenia… →