Inspiraatiota lajien väliseen yhteistyöhön ja harrastajamäärien nostamiseen

4.11.2023  |  13:27  |  Seurat

Kesäkuussa uutisoimme Lahdessa käynnistyneestä mailapelien yhteishankeesta ja hallilaajennoksesta. Silloin käynnistysvaiheessa ollut prosessi on nyt täydessä vauhdissa.

Mailapelien yhteishankkeessa ovat mukana Lahden Verkkopalloseura, Lahden Tenniskerho, Lahti Sulkkis ja Lahti Squash sekä Lahden Tennis- ja Squashkeskus ja Kispi Sports Bar & Cafe. Artikkelikuvassa ovat vasemmalta alkaen Pasi Paldanius (LVS), Anna Degerman (LT), Teemu Varpola (halliyhtiö), Kaisa Korkeamäki (kahvila), Monica Kokko (squash) ja Mika Niemi (sulkapallo).

”Meillä on sama päämäärä: tehdä Lahdesta hyvä ja toimiva mailapelikaupunki. Ihmiset kyllä viihtyvät kun on hyvä ja yhteisöllinen meininki”, tiivisti Lahden Tenniskerhon Degerman.

Inspiraatiota hyötykäyttöön

Mailapelien yhteishankkeen tavoitteena on markkinoida lajeja yhteistuumin, tutustuttaa lahtelaisia mailapeleihin ja toki saada lisää harrastajia liikkumaan lajien parissa.

Ohessa on listattuna muutamia toimenpiteitä, joista voi olla hyötyä kaikille seuratoiminnan parissa töitä tekeville.

1) Yhdessä: Miksi tehdä yksin, kun voi tehdä yhdessä? Seurat ovat yhteistuumin todenneet olevan hyödyllistä markkinoida yhteistuumin mailapelejä ilman kateutta toisesta; seurat jakavat myös valmennusosaamista keskenään.

2) Tapahtumat: Seurat järjestävät avoimet ovet -tapahtumia. Ensimmäiset järjestettiin Kispissä 13.8. ja 22.10. Yhteishanke oli mukana myös Harrastemessuilla ja Urheiluseurat goes Trio -tapahtumassa.

3) Tuotteet: Yhteistyöseurojen #mailapelielamaa-kesäkassit ja -narureput saivat hyvän vastaanoton. Tuotteet otettiin Lahden alueen Prismoihin ja Kispi Sports Cafehen myyntiin ja ne on otettu vastaan ilolla; tuotteet levittävät hankkeen ilosanomaa alueen asukkaille. Lisäksi kassien idea oli saada varoja Payback Lahdelle vähävaraisten perheiden avuksi harrastustoimintaan.

4) Koulukiertue: syksyllä seurat tekevät yhdessä koulukiertueen.

Jaa:

Seuraava uutinen: HPP Open: Ruusuvuoren… →