Lahdessa uusi mailapelien yhteistyömalli ja hallilaajennus

15.6.2023  |  14:15  |  Seurat

Lahdessa käynnistyi mailapelien yhteishanke, joka tähtää uusien harrastajien saamiseen.

Mailapelien yhteishankkeessa ovat mukana Lahden Verkkopalloseura, Lahden Tenniskerho, Lahti Sulkkis ja Lahti Squash sekä Lahden Tennis- ja Squashkeskus ja Kispi Sports Bar & Cafe. Artikkelikuvassa ovat vasemmalta alkaen Pasi Paldanius (LVS), Anna Degerman (LT), Teemu Varpola (halliyhtiö), Kaisa Korkeamäki (kahvila), Monica Kokko (squash) ja Mika Niemi (sulkapallo).

”Meillä on Lahdessa pula juniori- ja kilpapelaajista, ainakin tenniksessä ja koin tärkeäksi tehdä asialle jotakin. Mietin, että yhteistyössä on voimaa; saamme enemmän aikaan mailapelit yhdessä kuin yksittäiset seurat erillään”, avasi Degerman.

Yhteistyö starttaa todenteolla elokuun 13. päivä yhteisvoimin järjestettävällä avoimet ovet -päivällä Kispi-areenassa.

Syksyllä seurat perustavat myös mailapeliryhmän, joka toimii Janus-areenassa. Tarkoitus on lajeittain jakaa järjestämisvastuuta ja yhdessä saada lapset innostumaan mailapeleistä yli lajirajojen. Lisäksi luvassa on yhteisenä ponnistuksena Harrastemessuille osallistuminen 7.-8.9.

Yhteistä matkaa ja tekemistä helpottaakseen ovat seurat keskustelleet myös mailapelivalmentaja-pankin luomisesta, jotta tekijät pystyvät auttamaan toisiaan ja tarjoamaan harrastajille pääsyn lajien pariin. Myös yhteinen mailapelifysioterapeutti on auttamassa toimintaa.

Kesäkassihanke levittää mailapelien ilosanomaa ja tekee hyvää

Yhteinen valmennustoiminta alkaa siis kesän lopulla, mutta jo nyt kesällä aloitetaan mailapelisanoman välittäminen.

Kesäkassihanke on seurojen yhteinen logokassi; kassin on suunnitellut Johanna Autio. Logojen lisäksi kassissa on slogan #mailapelielamaa, joka on Niilo Saarivirran ehdotus järjestettyyn slogan-kilpailuun.

Kasseja myydään seurojen toimesta ja niitä on saatavilla myös Lahden Prismoista.

Kesäkassihankkeen tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Payback Lahdelle, joka tukee vähävaraisten lasten ja nuorten liikkumista.

Lahden Janus-areena laajentuu

Lahden mailapeliolosuhteet ottavat askeleen eteenpäin, kun Heinlammintiellä oleva Janus-areena laajentuu.

Uusi laajenus käsittää kaikkiaan n. 1040m2 lisää pelitilaa pitäen sisällään yhden tenniskentän ja kaksi monitoimikenttää (sulkapallo, pickleball ja minitennis). Monitoimikentät on varustettu valmiiksi helposti laskettavilla ja nostettavilla verkoilla.

Jaa:

Seuraava uutinen: 3. Fazer JGP… →