I-divisioonien runkosarjat lähes päätökseensä 4.-6.12. – lue mitä tapahtuu runkosarjojen päätyttyä

30.11.2021  |  11:02  |  Ennakot

I-divisioonien ratkaisuhetket ovat käsillä, kun 4.-6.12. pelataan runkosarjat jo lähes loppuun.

KATSO OTTELUT & SARJATILANTEET

Luvassa on 11 miesten ja neljä naisten ottelua. Miehissä lohkojen kolme parasta etenevät ylempään loppusarjaan tavoittelemaan nousua TEHO Sport Tennisliigaan ja naisissa kaksi parasta per lohko. Alla on selvitettynä kuinka sarjakausi jatkuu alempien ja ylempien loppusarjojen osalta 14.-16.1.2022.

Sarjataulukoiden kärkipaikoilla ovat tällä hetkellä:

Naisten A-lohko: Kouvolan Tennisseura ja Smash-Kotka 2
Naisten B-lohko: Nurmijärven Tennisseura

Miesten A-lohko: Smash-Kotka 2
Naisten A-lohko: Mariehamn Lawn-Tennis Klubb

Ketkä kohti Tennisliigaa ja ketkä tippuvat?

Runkosarjojen jälkeen pelataan nousuista ja laskuista ylemmissä ja alemmissa loppusarjoissa. Ylempien loppusarjojen voittajat nousevat suoraan TEHO Sport Tennisliigaan 2022-2023 ja toiseksi sijoittuneet pääsevät nousukarsintaan. Tällä kaudella I-divisioonista tippuu useita joukkueita II-divisioonaan, sillä sarjojen joukkuemäärät yhdenmukaistetaan liigan kanssa.

Miehet

Nousut/ylempi loppusarja:

Joukkueet, jotka eivät voi nousta liigaan, eivät pääse ylemmän loppusarjan otteluihin (joukkue ei voi nousta Tennisliigaan, mikäli sen ykkösjoukkue on jo siellä). Mikäli joukkue jolla ei ole oikeutta ylempään loppusarjaan on tällä paikalla olevalla sijoituksella, alapuolella olevia joukkueita nostetaan siten että saadaan joukkueet nousuotteluihin.

Ylempään loppusarjaan pääsevät kolme parasta joukkuetta/lohko. Pelataan cup-kaavio viikonlopun aikana 14.-16.1., jossa lohkojen ykköset sijoitetaan suoraan semifinaaliin. Kaavion voittaja nousee Tennisliigaan ja toiseksi tullut menee liigakarsintaan.

Putoaminen/alempi loppusarja: 

A-lohkosta putoaa suoraan sijoilla 7 ja 8 olevat, B-lohkosta putoaa sijalla 7 oleva.

Vastakkain pelaavat A5-B6, B5-A6, näiden häviäjät putoavat suoraan ja voittajat menevät putoamiskarsintaan. Alempi loppusarja pelataan 14.-16.1.

Naiset

Nousut/ylempi loppusarja:

Joukkueet, jotka eivät voi nousta liigaan, eivät pääse ylemmän loppusarjan otteluihin (joukkue ei voi nousta Tennisliigaan, mikäli sen ykkösjoukkue on jo siellä). Mikäli joukkue jolla ei ole oikeutta ylempään loppusarjaan on tällä paikalla olevalla sijoituksella, alapuolella olevia joukkueita nostetaan siten että saadaan joukkueet nousuotteluihin.

Molempien lohkojen kaksi parasta pelaavat ylemmässä loppusarjassa 15.-16.1. vastakkain ristiin ja voittajat sen jälkeen vastakkain. Kaavion voittaja nousee liigaan ja toiseksi sijoittunut menee liigan nousukarsintaan.

Putoaminen/alempi loppusarja: 

B-lohkon viimeinen putoaa suoraan. Vastakkain pelaavat A4-B5, B4-A5, näiden häviäjät putoavat suoraan ja voittajat menevät putoamiskarsintaan. Alempi loppusarja pelataan 15.-16.1.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kolme TEHO Sport… →