Hyvä tietää: ilmoittautuminen kilpailuihin, tasolaskenta ja seurakilpailut

30.1.2023  |  20:43  |  Seurat

Uudistettu kilpailujärjestelmä on saatu onnistuneesti käyttöön alkuvuoden aikana.

Tasolaskennan suhteen päädyttiin vielä jatkamaan vanhan laskennan puitteissa; siihen on tulossa myös uudistuksia kertyneen tiedon pohjalta seuraavaa toukokuussa julkaistavaa luetteloa silmällä pitäen. Julkaisimme tammikuussa Hyvä tietää -artikkelin, jossa käsittelimme kisatasoja, jäsenyyksiä ja lisenssejä.

Tässä Hyvä tietää -artikkelissa käsittelemme kilpailutoiminnan usein kysyttyjä kysymyksiä.

Uudistetun kilpailujärjestelmän pääasiat
1. Harrastekilpaileminen on nyt osa kilpailujärjestelmää
2. Tasopisteitä saa TennisÄssässä järjestettävistä seurakilpailuista ja hallisarjoista
3. Luokkapistelaskenta virallisista kilpailuista

Ilmoittautuminen kilpailuihin

1) Ilmoittautuminen arvokilpailuihin päättyy torstaisin, tämä on suositus myös muihin kilpailuihin. Tämän tavoitteena on pystyä palvelemaan niin seuroissa kuin liitossakin pelaajia paremmin, esimerkiksi ilmoittautumisongelmien ja muiden kisaan liittyvien kysymysten kanssa.  

2) Ilmoittautuessa tasoluokkiin otetaan mukaan ensin kyseisen luokan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä ja sitten muut. Aiemmin ongelmana on ollut se, että tasoluokissa on ollut mukana eniten alempien luokkien pelaajia ja näin ollen luokan otsikko ei ole kertonut kilpailun tasosta. Esimerkiksi B-luokassa on ollut mukana vain harva B-luokkalainen ja eniten C- ja D-luokan pelaajia. Nyt uudistetun toimintatavan myötä tammikuussa on voitu nähdä, että luokat ovat tasaisempia ja palvelevat paremmin kyseisen luokan pelaajia ja motivoivat heitä osallistumaan. 

3) Villejä kortteja on 4 per luokka. Kansallista kilpailua järjestävä seura pystyy paremmin palvelemaan omaa jäsenistöään ja nostamaan kisaan mukaan myös tarvittaessa nousevia junioreita, joiden taso ei vielä riitä kilpailuun.

4) Kaikissa kilpailuissa sijoitetaan tasoluettelolla. Katso tasoluettelo täältä.

Tasolaskennan perusteet ja miksi rankingit ovat pois?

Tasolaskennan perusteet ovat pysyneet ennallaan. Tuttujen keskiarvojen perusteella julkaistaan tasoluettelo kolme kertaa vuodessa.

”On terveellistä, että muutoksia ja kehitystä seurataan hieman pidemmällä syklillä eikä vain yksittäisten kilpailujen tuloksia”, sanoi kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen.

Aiemmin ranking ja tasoluettelo muodostettiin samoilla tiedoilla (pisteet ja keskiarvot) ja olivat siis päällekkäistä tietoa. Rankingin sijaan tullaan julkaisemaan kuukausittain luokkapistetilanteita. 

Missä ovat ottelukohtaiset pisteet?

Otteluiden tulokset näkyvät pelaajaprofiilissa, esimerkiksi kilpailujen tulokset kilpailut-välilehden alla. Ottelukohtaiset pisteet ovat nähtävissä täältä.

Miksi uudistuksen myötä ei ole enempää tarjolla tasopisteitä tarjoavia seurakisoja ja hallisarjoja TennisÄssässä?

TennisÄssässä ylläpidettävät seurakilpailut ja hallisarjat ovat seuroille oivallinen tapa palvella ja aktivoida jäsenistöään, erityisesti harrastepelaajia. Ilahduttavasti niiden määrä on kasvanut, mutta pelaajat kaipaavat niitä lisää. Toiveista kannattaa olla yhteydessä suoraan omaan seuraan; Tennisliitto on myös välittänyt tätä toivetta seuroillensa. Seurat voivat perustaa niitä ilman hakuaikoja ja kuluja. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Yli 7000 lippua… →