HVS ja OVS Norpe Tennisliigan kärjessä

16.10.2015  |  20:10

Lauantain Norpe Tennisliigan kierros käynnistyi Kotkasta, jossa sekä miehet että naiset kamppailivat sarjapisteistä. Miesten ottelussa Harri Heliövaara vei vieraat johtoon voitettuaan ykkösten kaksinpelin. Kun Ahdin veljekset Ville-Petteri ja Valtteri voittivat omat ottelunsa, lähtivät kotkalaiset nelinpeliin 2-1 johtoasemassa. Nelinpelissä vieraat olivat kuitenkin terävämpiä ja pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Naisten ottelussa OVS ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia. 21-vuotiaiden SM-kisoissa loistaneet Milka-Emilia Pasanen ja Monica Malinen kuittasivat sarjapisteet mukaansa voitettuaan sekä sekä kaksinpelinsä että nelinpelin ja koko ottelun siis 3-0 luvuin. OVS jatkaa kolmen kierroksen jälkeen liigan kärjessä.

Myös Talin Tenniskeskuksessa nähtiin sekä naisten että miesten tennisliigaa. Naisten ottelussa HVS että GVLK hakivat avauspisteitä. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1-1 ja pisteiden kohtalo ratkesi nelinpelissä, jossa kotijoukkue oli parempi. Näin HVS avasi voittotilinsä tämän kauden liigassa. Miesten ottelussa joukkueet lähtivät kamppailuun erilaisista lähtökohdista. HVS oli sarjakärjessä ilman tappioita ja HLK puolestaan häntäpäässä ilman voittoja. Asetelma näkyi myös kentällä ja kotijoukkue varmistikin voiton jo kaksinpeleissä. Vieraat kaunistelivat lukemia nelinpelin voitolla ja näin pisteet kirjattiin HVS:lle lukemin 3-1. HVS:lle voitto merkitsi sitä, että se jatkaa sarjakärjessä ainoana kolmen voiton joukkueena.

Tampereella pelattiin niin ikään sekä miesten että naisten ottelut. Viime vuoden naisten finaalin uusinnassa TaTS ja Smash pelasivat kolme todella tasaista ottelua, jotka kaikki päätyivät vierailijoiden voittoon. Näin Smash otti kauden toisen voittonsa 3-0 luvuin. Miesten puolella TaTS ja Break Point tarjosivat myös jännitystä koko rahalla. Ykkösten kaksinpelissä Lauri Kiiski ja Juho Paukku selvittelivät paremmuuttaan kolme erää. Lopulta Paukku vei laadukkaan mittelön nimiinsä. Kakkosten kaksinpelistä muodostui myös kolmieräinen trilleri, jossa kotijoukkueen Pyry Hyrkkönen oli etevämpi ja tasoitti tilanteen 1-1:een. Kun Pauli Partinen voitti kolmosten kaksinpelin, lähdettiin nelinpeliin tamperelaisten johtoasemassa. Myös nelinpelistä muodostui jännitysnäytelmä, joka kirjattiin lopulta Break Pointille erin 2-1. Näin pisteet jaettiin Tampereella.

Päivän viimeisessä ottelussa TCT:n ja Smash-Tenniksen miehet tarjosivat katsojille erittäin tasokkaan ja mielenkiintoisen tennisillan Espoossa. Lopputulokseksi muodostui 3-1 TCT:lle. Vierasjoukkueen Timo Nieminen kukisti TCT:n Jesper Saarnin yli kahden tunnin ottelussa luvuin 6-7, 6-3, 7-10. Hyvää syöttöpeliä esittäneen Saarnin mukaan ”Timo pelasi aggressiivisemmin kuin koskaan urallaan.” Vammoista kärsinyt TCT:n Mika Julin voitti selvästi Juha Vuorenhelan suoraan kahdessa erässä, vaikka peli oli hänen mukaansa vaikea. Tulevaisuuden lupaus Eero Vasa näytti taitojaan kukistamalla Smashin Mika Kososen erin 2-0. Vasa kertoi ottelun sujuneen hyvin: ”hyvältä tuntui, vaikka vähän oli jumia kropassa. Syöttö kulki todella hyvin, mikä auttoi todella paljon”. Pitkän ottelun pelanneet Saarni ja Nieminen joutuivat suoraan ottelunsa jälkeen pelaamaan nelinpeliä. Sekin ottelu venyi match tiebreakiin, mikä lopulta kirjattiin TCT:n nimiin 4-6, 6-2, 10-6.

Huomenna pelataan viisi miesten ja kolme naisten ottelua. Yksi mielenkiintoisimmista matseista on miesten viime vuoden finaalin uusinta TaTS – GT. Miesten muissa kamppailuissa kohtaavat HLK ja TCT, Break Point ja HVS, Sata ja JTS sekä Smash-Kotka ja Smash. Naisten otteluissa GVLK ja HLK hakevat avauspisteitään. TaTS ja OVS sekä Smash-Kotka ja Smash pelaavat myös tärkeistä sarjapisteistä.

Kokoonpanot ja tulosseuranta Norpe Tennisliigan omilla verkkosivuilla

Jaa:

Seuraava uutinen: Tulevat huippuvalmentajat aloittivat… →